Βίντεο και φωτό ντοκουμέντο: Canadair χτυπά σε δέντρο την ώρα της κατάσβεσης της φωτιάς - Το σπασμένο φτερό του αεροσκάφους - Πως σώθηκαν οι πιλότοι

Παραλίγο τραγωδία στη Ναυπακτία για πιλότους πυροσβεστικού αεροσκάφους που στη προσπάθεια κατάσβεσης φωτιά χτύπησε σε δέντρο

Σοκάρει η φωτογραφία και το βίντεο από την πτήση Canadair στον Πλατανίτη Ναυπακτίας στην προσπάθεια να σβήσει φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή.

Το αεροσκάφος κάνει χαμηλή πτήση όταν το φτερό την ώρα της ρίψης του νερού χτυπά σε δέντρο. 

Αντίστοιχο περιστατικό είχαμε και πέρσι μόνο που εκεί το χτύπημα αφαίρεσε μέρος στήριξης του αεροσκάφους που καρφώθηκε στο έδαφος.

Το αεροσκάφος, με πληγωμένο το φτερό του έχει καθηλωθεί στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεότασης του ΣKAI, θα γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απραίτητοι έλεγχοι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα αυτός είναι και ο λόγος που σώθηκαν οι πιλότοι, ωστόσο δεν είναι ασφαλές να μεταφερθεί σε άλλη βάση για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι' αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτα όπως στη φωτιά στην Κάρυστο, πέρσι.

Η επισκευή του αεροσκάφους, στην Ανδραβίδα, θα διαρκέσει ορισμένες ημέρες και αυτό είναι το αρνητικό καθώς τα canadair είναι λίγα, οι διαθεσιμότητες χαμηλές οπότε κάθε ένα που μένει στο έδαφος είναι σημαντικό.

Δείτε ακόμα: Βίντεο-ντοκουμέντο με τη στιγμή της πτώσης του Canadair: Έσβησε την εστία της φωτιά και καρφώθηκε στο έδαφος - Αγωνία για τους δύο ήρωες πιλότους


Νωρίς το βράδυ η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Ναυπακτία παρουσίασε βελτίωση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της πυρκαγιάς ήταν σαφώς μειωμένη σε σχέση με νωρίτερα, με λίγες μόνο διάσπαρτες εστίες να εντοπίζονται στο σημείο.

Τα εναέρια μέσα, λόγω ώρας, έχουν αποσυρθεί και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 26 οχήματα.

Η κατάσταση στην περιοχή ήταν ωστόσο δύσκολη νωρίτερα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε, μέσω 112, η εκκένωση οικισμών. Η φωτιά κρατήθηκε εκτός σπιτιών, ωστόσο έκαψε αρκετές καλλιέργειες.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ