«Τhe hero of the day» είναι άστεγος: Βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και το πήγε στην αστυνομία – Η ευγνωμοσύνη του κόσμου, του χάρισε 34.000 ευρώ (φωτό)

Πατέρας δύο παιδιών ο Χατζέρ Αλ-Άλι  παρέδωσε το πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και ο κόσμος των επιβράβευσε με 34.000

Όταν ο Χατζέρ Αλ-Άλι έβρισκε ένα πορτοφόλι με 2.000 ευρώ στο σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ που παρέδωσε στις αρχές, δεν είχε φανταστεί με τίποτε το τι θα ακολουθήσει.

Πατέρας δύο παιδιών ο Χατζέρ Αλ-Άλι, βρήκε το πορτοφόλι ενώ έκανε το γύρο του σταθμού για να μαζέψει πλαστικά μπουκάλια και να τα ανταλλάξει στη συνέχεια με χρήματα.

Μέσα στο πορτοφόλι υπήρχαν «περίπου 2.000 ευρώ, όμως δυστυχώς δεν υπήρχε ταυτότητα ούτε κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του», ανέφερε η αστυνομία.

Το βραβείο των 50 ευρώ ήταν η αρχή

«Καθώς πιστεύουμε ότι η τιμιότητα πρέπει να ανταμείβεται, πήρε ένα βραβείο που απονέμουμε μερικές φορές σε πολίτες και ένα καλό δώρο αξίας 50 ευρώ», πρόσθεσαν οι αρχές. Αν δεν εμφανισθεί κάποιος μέσα σε διάστημα ενός χρόνου για να ζητήσει τα χαμένα χρήματα, το ποσό θα του ανήκει.

 

Συγκεντρώθηκαν 34.000 ευρώ σε μία μέρα

Αυτά ήταν τα τυπικά, όμως το εντυπωσιακό είναι αυτό που έγινε στη συνέχεια.

Η τιμιότητα Χατζέρ Αλ-Άλι δεν πέρασε απαρατήρητη, δημιουργήθηκε μία εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να τον βοηθήσουν αυτόν και τα παιδιά του και συγκεντρώθηκαν 34.000 ευρώ την πρώτη μέρα, ενώ του πρότεινα και εργασία.

Η δράση, με την ονομασία «Υποστήριξη στον τίμιο Χατζέρ», αναμένεται ότι θα επιτρέψει σ' αυτό τον άνδρα, ο οποίος είναι άστεγος εδώ και 18 μήνες, να νοικιάσει επιτέλους μια στέγη, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ο Χατζέρ Αλ-Άλι, πατέρας δύο παιδιών, δέχθηκε επίσης πολυάριθμα μηνύματα από πρόσωπα που του πρότειναν επίσης θέσεις εργασίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο, μα τόσο, όλο τον κόσμο... Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή... Κατακλύστηκα από μηνύματα ανθρώπων που έλεγαν τα πιο γλυκά, τα πιο ευγενικά πράγματα», λέει ο Χατζέρ Αλ-Άλι σε βίντεο στο Instagram.

«Δεν βρίσκω τα λόγια, δεν ξέρω τι να πω, είμαι γεμάτος αδρεναλίνη», πρόσθεσε λέγοντας ότι με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα μπορέσει να ξαναχτίσει τη ζωή του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ