Γάμος πρωτοσέλιδο στη Σύμη! Δύο Ιταλοί ερωτεύτηκαν & παντρεύτηκαν στο αγαπημένο τους νησί - Τελετή στη Ρώμη & πάρτυ στο μοναστήρι του αρχάγγελου Μιχαήλ

Ονειρική τελετή στο πανέμορφο ελληνικό νησί μας

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει δυναμικά με απίθανους γάμους!

Όπως όλα δείχνουν η χώρα μας επιλέγεται συχνά από ξένους, ώστε να επισφραγίσουν την αγάπη και τον έρωτα τους.

Ο Lupo Lanzara, πρόεδρος της Accademia Costume & Moda και η Federica Cremisini, σχεδιάστρια και ιδρύτρια του brand αξεσουάρ Retropose, παντρεύτηκαν με καθολική τελετή στη Ρώμη και στη συνέχεια γιόρτασαν τον γάμο τους στην Ελλάδα, στη Σύμη, στο αγαπημένο τους μέρος!

 «Της ζήτησα να με παντρευτεί πριν από ένα χρόνο, σε ένα νησί της Ελλάδας, τη Σύμη, που μας αρέσει πολύ», λέει ο Lupo.

«Εκεί υπάρχει ένα μοναστήρι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ένας τόπος προσκυνήματος που έχει πολύ σημαντική ενέργεια.

Την ημέρα που της έκανα πρόταση γάμου ήμασταν σε αυτόν το πανέμορφο μέρος, μπήκαμε στο εκκλησάκι που ξέραμε, γιατί είχαμε ήδη πάει εκεί και γονάτισα εκεί».

Το νυφικό σχεδιάστηκε από την καλύτερη φίλη της Federica και τον σχεδιαστή και εικονογράφο Valerio Forleo, στην Ακαδημία.

Πριν τον γάμο στη Σύμη, ο Λούπο και η Φεντερίκα παντρεύτηκαν στη Ρώμη.

«Η καθολική ιεροτελεστία πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν, εδώ η κοινότητα της Accademia Costume & Moda, δάσκαλοι και μαθητές της Accademia Costume & Moda ήρθαν να μας χαιρετίσουν», εξηγεί ο Lupo.

«Ήταν μια έκπληξη, μια όμορφη, πραγματικά δεν το περιμέναμε. Βγήκαμε από την εκκλησία και ήταν όλοι εκεί και φώναζαν με ταμπέλες στα χέρια, μερικές από τις οποίες ήταν γραμμένες στα ελληνικά. Εκείνη την ημέρα έπρεπε να είμαστε μόνο μάρτυρες και οι συγγενείς, αλλά αντίθετα η οικογένεια ήταν η εκτεταμένη, δηλαδή η οικογένεια Accademia.

Για μένα η κοινότητά μας είναι πολύ σημαντική. Το να τους βρω εκεί, σε μια τόσο σημαντική μέρα για μένα και τη Φεντερίκα, ήταν απίστευτο και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες».

Η Federica ήταν μία οπτασία με το δαντελένιο εξώπλατο φόρεμα που δημιούργησε με το ατελιέ Annagiulia Florence.

Ακόμη περισσότερη λάμψη της πρόσθεσε η τιάρα από την Demetra Milano.

Photo Simone Picchi e Cristiano Pacchiarotti fineartweddings

«Ο γάμος ήταν ακριβώς όπως τον ήθελα. Από την αρχή ξέραμε ότι το μέρος θα ήταν η Σύμη, λόγω της μεγάλης πνευματικής αξίας που έχει για εμάς», εξηγεί η Φεντερίκα.

«Οι κάτοικοι του νησιού ήταν πολύ υποστηρικτικοί, μας βοήθησαν πολύ στα logistics. Συμμετείχαν όλοι και ήταν ενθουσιώδεις.

Μόλις επιβεβαιώσαμε τις λεπτομέρειες, άρχισα να κάνω κάποια έρευνα και να μοιράζομαι ιδέες με την διοργανώτρια γάμου και φίλη μας, Ilaria Serena di Lapigio, και από εκεί ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε το έργο».

Ένας τέλειος συνδυασμός ελληνικής αυθεντικότητας, ιταλικής παράδοσης με μια νότα τρέλας «mamma mia»!

Αυτό ήταν το κλίμα του γάμου της Λούπο και της Φεντερίκα στη Σύμη, που πραγματοποιήθηκε σε διάστημα δύο ημερών.

Την Παρασκευή, για όσους κατάφεραν να βρεθούν εκεί, οι νεόνυμφοι σχεδίασαν μια μέρα στην παραλία, που ονομάζεται Νάνου, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με τοπικά ταξί.

«Ήταν μια υπέροχη μέρα, φίλοι, ήλιος, θάλασσα, ταβέρνα και χορός με το συρτάκι μέχρι το βράδυ. Μόλις επιστρέψαμε στο λιμάνι, σκορπιστήκαμε σε διάφορες ταβέρνες του νησιού για δείπνο και μετά βρεθήκαμε πίσω στο δρόμο χορεύοντας και γιορτάζοντας.

Photo Simone Picchi e Cristiano Pacchiarotti fineartweddings

Το Σάββατο, όμως, ήταν ελεύθερο, το μόνο ραντεβού που είχαμε ήταν στο λιμάνι στις 5 το απόγευμα και μετά μεταφερθήκαμε όλοι μαζί στον χώρο της τελετής», λέει ο Λούπο

Τα τραπέζια ήταν στολισμένοι με καλάθια και βάζα γεμάτα με φύλλα ελιάς.

Photo Simone Picchi e Cristiano Pacchiarotti fineartweddings

Το μενού βασίστηκε σε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική κουζίνα. Επτά διαφορετικοί σταθμοί πρόσφεραν ψητά λαχανικά, χόρτα, ψητά ψάρια, τηγανητά ψάρια και τυριά όλων των ειδών.

Photo Simone Picchi e Cristiano Pacchiarotti fineartweddings

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις, χόρεψαν και ευχαριστήθηκαν κάθε στιγμή, αυτής της τελετής!

Διαβάστε ακόμη: Γάμος Olivia Culpo-Christian McCaffrey: Νέο φώτο άλμπουμ από την φαντασμαγορική τελετή & το ξέφρενο πάρτι - Ο ρομαντικός στολισμός, η "απλή" τούρτα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr