«Το θύμα απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε κι άλλος»: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του τοπογράφου - Ο φερόμενος δράστης τον συνάντησε 2 φορές στη Μύκονο

Πολλά στοιχεία έχει αποκαλύψει για της δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη, στις αρχές η σύντροφος του 44χρονου φερόμενου δράστη, με το παρατσούκλι "ωραίος Τζο"

 

Νέα στοιχεία έρχονται συνέχεια στη δημοσιότητα για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει τον 44χρονο «Γιώργο» φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, στο Νέο Ψυχικό, ενώ οι έρευνες στρέφονται πλέον προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού.

«Ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος» τονίζουν πηγές της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος ήταν ο 54χρονος τοπογράφος που εκτέλεσαν στο Ψυχικό: Οι δραστηριότητες στη Μύκονο - Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, τι εξετάζουν οι αρχές (φωτό & βίντεο)

«Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του», προσθέτουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φως στην υπόθεση αναμένεται να «ρίξουν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, που βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο όγκος δεδομένων του κινητού του θύματος είναι τεράστιος και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έρευνας. Παράλληλα, σήμερα πρόκειται να ξεκινήσει και η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου, που εντόπισαν αστυνομικοί στο σπίτι όπου διέμενε.

Όπως αναφέρουν, ακόμη, οι πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να αντλήσουν κάποιες πολύτιμες πληροφορίες από την κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου και από τις καταθέσεις γνωστών του θύματος.

Διαβάστε ακόμα: Σοκ! Πάνω από 35 διαμπερή τραύματα βρήκε ο ιατροδικαστής στη σορό του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό – Με δύο όπλα η εκτέλεσή (βίντεο)

"Τον είχε συναντήσει 2 φορές στη Μύκονο"

Στο πλαίσιο αναζήτησης στοιχείων, η σύντροφος του 44χρονου κατηγορουμένου, κόρη γνωστού δικηγόρου, κατέθεσε ότι γνωρίζει έναν από τους υπόπτους για ηθική αυτουργία, και μάλιστα ότι ο σύντροφός της τον είχε συναντήσει 2 φορές στην Μύκονο, την μία το περασμένο Πάσχα και την άλλη λίγο πιο παλιά προκειμένου να συζητήσουν για "δουλειές". 

Σημειώνεται ότι στην ίδια πολυκατοικία που διαμένει η ίδια και συνελήφθη ο 44χρονος, μένει ο αδερφός συνεργάτη του βασικού υπόπτου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του τοπογράφου.

Οι αστυνομικοί, αναμένουν παραγγελίες του Ανακριτή, προκειμένου να προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων και υπόπτων για ηθική αυτουργία, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν "αμοιβή" για το συμβόλαιο θανάτου.

Η σύντροφος του 44χρονου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι τον είχε δει να κινείται με ένα μαύρο σκούτερ σαν αυτό που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, όταν οι αστυνομικοί της έδειξαν φωτογραφία του δίκυκλου. Τρεις ακόμη μάρτυρες αναφέρουν ότι είχαν δει τον 44χρονο να οδηγεί με ένα παρόμοιο μαύρο σκούτερ, 3-4 μέρες πριν.

Η σύντροφός του, όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε το παρελθόν του 44χρονου, φέρεται να είπε ότι το ήξερε, όπως επίσης ότι είχε πάει φυλακή, αλλά αθωώθηκε, ωστόσο δεν θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι δολοφόνος.

Διαβάστε ακόμα: Αποκαλύψεις για τη δολοφονία στο Ψυχικό: Βρέθηκε πυρίτιδα στη ζώνη του 44χρονου που κατηγορείται - Τι είπε η σύντροφός τους για τον φερόμενο ηθικό αυτουργό (φωτό & βίντεο)

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο φερόμενος ως δράστης, που εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr