Γιάννης Λουκάκος: Η διαφορετική και πολύ λαχταριστή μακαρονάδα με απίθανη γεύση - Με λουκάνικο, πιπεριές και φέτα ! (βίντεο)

Τέλεια!

Υλικά

  • 500 γρ. λουκάνικο χοιρινό φρέσκο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 800 γρ. πέννες, βρασμένες
  • 200 γρ. σπανάκι φύλλα, χοντροκομμένο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. φέτα
  • ζωμός ζυμαρικών
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Σχίζουμε με ένα μαχαίρι τα λουκάνικα κατά μήκος, αδειάζουμε το εσωτερικό τους και πετάμε την εξωτερική τους μεμβράνη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε σπάζοντας το με μία κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί ομοιόμορφα.

  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο μυρίσει σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς και ρίχνουμε τον ζωμό.

  • Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε τις πένες, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάνω από τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι, το γιαούρτι, τη μισή φέτα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται.

  • Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη φέτα, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr