Επαγγελματική ή προσωπική ζωή; Ποιες είναι οι 10 ευρωπαϊκές χώρες που συνδυάζουν και τα δύο - Γιατί τις προτιμούν οι οικογένειες

Η Γερμανία είναι στην πρώτη θέση με 260 εργάσιμες μέρες

Επαγγελματική ή προσωπική ζωή; Ποια είναι η προτεραιότητά σας ώστε να επιλέξετε την καλύτερη χώρα για να ζήσετε;

Μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο ή μόνο ένα μπορούμε να επιλέξουμε;

Κι όμως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή και μάλιστα υπάρχει βαθμολογία που δίνει κατάταξη στις χώρες της Ευρώπης συνδυάζοντας και τα δύο.

Για να έρθει αυτή η ισορροπία, υπάρχουν πολλά που μετράνε, όπως η κουλτούρα και τη στάση της χώρας απέναντι στην εργασία.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν χώρες που με νόμο δίνουν στους εργαζόμενους το «δικαίωμα αποσύνδεσης», ο οποίος απαγορεύει στους διευθυντές να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους εκτός του ωραρίου εργασίας;

Η διεθνής εταιρεία ασφάλισης υγείας William Russell διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τα καλύτερα μέρη για να μετεγκατασταθούν οι οικογένειες βρίσκοντας ισορροπία ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Ανέλυσε τον μέσο αριθμό ωρών και ημερών εργασίας το 2022 για να αποκρυπτογραφήσει ποιες χώρες έχουν την πιο υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Στην πρώτη θέση, με μέσο όρο 1.341 ώρες εργασίας ή 178 ημέρες, είναι η Γερμανία. Αν δεν υπολογίσετε την ετήσια άδεια, το έτος περιέχει 260 εργάσιμες ημέρες, οπότε αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό.

pixabay


Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Δανία, με μέσο όρο εργασίας 1.372 ώρες ή 182 ημέρες ετησίως, και στην τρίτη θέση η Νορβηγία, με 1.425 ώρες ή 189 ημέρες εργασίας. 

Κοπεγχάγη (pixabay)

Η Βόρεια Ευρώπη κυριάρχησε στη λίστα συνολικά, αλλά η Τουρκία διεκδίκησε τη δέκατη θέση, με μέσο όρο 1.498 ώρες ή 199 ημέρες εργασίας.

Οι 10 ευρωπαϊκές χώρες με την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής:

 1. Γερμανία
 2. Δανία
 3. Νορβηγία
 4. Ολλανδία
 5. Σουηδία
 6. Αυστρία
 7. Ισλανδία
 8. Λουξεμβούργο
 9. Φινλανδία
 10. Τουρκία
   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ