Λένα Παπαληγούρα: «Η κοινωνία μάλλον δεν είναι έτοιμη να στηρίξει τις γυναίκες που απαντούν & γι' αυτό βλέπουμε γυναικοκτονίες»

«Νομίζω το να ζεις ούσα γυναίκα στην Ελλάδα του σήμερα είναι ένα επίτευγμα», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, Λένα Παπαληγούρα βρέθηκε στο Action 24 και στην εκπομπή της Αθηναίδας Νέγκα. 

Η ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης και μεταξύ άλλων μίλησε για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ανισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Μίλησε για την στάση της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες που αντιδρούν όταν σε βάρος τους ασκείται βία.

Με αφορμή ερώτηση για το αν υπάρχει ανισότητα στις απολαβές ανδρών και γυναικών ηθοποιών, η Παπαληγούρα απάντησε «νομίζω ότι υπάρχει αδικία, υπάρχει δρόμος για να κρατηθεί η ισότητα όχι μόνο με το metoo».

Όταν την ρώτησε η παρουσιάστρια, αν έχουν μαζευτεί οι τύποι που παρενοχλούν, η ηθοποιός απάντησε «εγώ ήμουν από τι τυχερές που δεν είχα τύχει κάποιας ακραίας συμπεριφοράς ή αυτού του στυλ αλλά πια μάθαμε να απαντάμε. Απλώς δεν ξέρω κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις γυναίκες που απαντούν και επειδή δεν είναι έτοιμη βλέπουμε αυτές τις γυναικοκτονίες».


Διαβάστε ακόμα: «AirHostess-737»: Πήρε το βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους "ΙΡΙΣ 2023" - Θα τη δούμε απόψε στο Cosmote Cinema 2

Για την ίδια, μάλιστα, «η πιο δύσκολη στιγμή στην καθημερινότητα πέραν των ζητημάτων υγείας κάποιου δικού σου ανθρώπου, νομίζω το να ζεις ούσα γυναίκα στην Ελλάδα πόσο μάλλον στην Αθήνα του σήμερα είναι ένα επίτευγμα».

Διαβάστε ακόμα: «Μαύρο Ρόδο»: Αυτοί είναι οι χαρακτήρες της φιλόδοξης νέας σειράς του Mega - Εκεί που η πίστη νικάει τις δοκιμασίες

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr