Η Made in Greece συναρπαστική ιστορία του Πάνου, του Πέτρου, του Δημήτρη,του Sid & Ted: δημιουργοί της Proxy Foods για τις γεύσεις του μέλλοντος στα φαγητά μας με ΑΙ – Ο δισεκατομμυριούχος Ted Leonsis συνιδρυτής, επενδυτής & μέντορας
Συνέντευξη στην Ειρήνη Νικολοπούλου και τον Γιάννη Κωστούδη
Η Proxy Foods, μια εταιρεία που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στη Μηχανική Μάθηση καινοτομεί στον χώρο της τεχνολογίας για την παρασκευή τροφίμων και ποτών. Με ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της, τον Πάνο Κωστόπουλο και με μία ομάδα συνιδρυτών αποτελούμενη από τον Πέτρο Μάνδαλη, τον Δημήτρη Ζήση, τον Ted Leonsis και τον Sid Mitroo στοχεύουν να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες τροφίμων και ποτών διαμορφώνουν συνταγές, διεθνώς. Την ομάδα συμπληρώνει ο Ανεξάρτητος Σύμβουλος Διοίκησης, Richard Ware.
Με την υιοθέτηση της πλατφόρμας Proxy Foods, οι επιστήμονες τροφίμων αποκτούν πρόσβαση σε μία βάση δεδομένων που συμπεριλαμβάνει δισεκατομμύρια στοιχεία πληροφορίας για τα χαρακτηριστικά χιλιάδων συστατικών, καθώς και σε λειτουργίες που βασίζονται σε αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, που επιτρέπουν την προσομοίωση πολυάριθμων πιθανών συνδυασμών συστατικών.Με αυτόν το τρόπο, οι εταιρίες τροφίμων έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν εντελώς νέες γεύσεις που βασίζονται σε πρωτοποριακούς συνδυασμούς συστατικών, να αναπτύσσουν νέα προϊόντα ή να αναδιαμορφώνουν υπάρχουσες συνταγές σε ημέρες ή βδομάδες αντί για μήνες ή χρόνια, αλλά και να επιτυγχάνουν άλλους στόχους που σχετίζονται με το κόστος, τη γεύση, τη διάρκεια ζωής των προιόντων και το ρυθμιστικό πλαίσιο ανά χώρα.
1. Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της " Proxy Foods"; Πότε και πώς ξεκίνησε η ιστορία της;
Η ιδέα της Proxy Foods διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του Πάνου Κωστόπουλου, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, στη σχολή των Χημικών Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο Πάνος, αρχικά, αντιλήφθηκε τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος τροφίμων και ποτών, διεθνώς, όσον αφορά στον τρόπο διαμόρφωσης και διάθεσης προϊόντων, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες για τον πλανήτη και κάθε μορφή ζωής σε αυτόν από τους περιορισμούς του συστήματος. Στη συνέχεια, κατάλαβε ότι ο κλάδος της βιοτεχνολογίας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το σύστημα παραγωγής τροφίμων και ποτών.
Στη συνειδητοποίηση του προβλήματος έπαιξε σημαντικό ρόλο και η συμβίωση του Πάνου με τον Ένζο, ένα υιοθετημένο μαύρο λαμπραντόρ που μπήκε στη ζωή του. Η συντροφιά του Ένζο επηρέασε βαθιά τις απόψεις του Πάνου για την ευημερία των ζώων και την ηθική της τροφής, οδηγώντας τον σε μια αποστολή να αναδιαμορφώσει τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων μέσω της βιοτεχνολογίας.
Αποφασισμένος να διευρύνει τις γνώσεις του και να εντρυφήσει περαιτέρω στο πεδίο της βιοτεχνολογίας, ο Πάνος μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Georgetown. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αντιλαμβάνεται πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναδιαμορφώσει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες τροφίμων και ποτών διαμορφώνουν και διαθέτουν προϊόντα στην αγορά, με πολύ σημαντικό, θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Εμπνευσμένος από τις προόδους όπως η AlphaFold στις προβλέψεις δομής πρωτεϊνών, ο Πάνος προσδιορίζει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων και ποτών ή την αναδιαμόρφωση ήδη υπαρχουσών συνταγών.
Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, ο Πάνος συνεργάστηκε με τον Πέτρο Μάνδαλη, έναν ειδικό στην AI, τον οποίο σύστησε ένας κοινός φίλος, ο Δημήτρης Ζήσης. Ο Πέτρος είναι έμπειρος Data Scientist με πολυετή εμπειρία σε μεγάλα έργα ανάλυσης δεδομένων σε πληθώρα κλάδων και βιομηχανιών. Τους τρεις σύντομα πλαισίωσε και ο Sid Mitroo, ένα ακόμη βασικό μέλος της ομάδας. Στις αρχές, παρουσίασαν την ιδέα στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Bark Tank του πανεπιστημίου Georgetown, όπου κέρδισαν την 1η θέση και βραβείο, με έπαθλο 30.000 δολάρια. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, μέλος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Ted Leonsis (Θεόδωρος Λεουτσάκος), πολύ γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας ελληνικής καταγωγής. Η οικογένεια Leonsis είναι οι δωρητές των επάθλων που καθιστούν τον διαγωνισμό εφικτό τα τελευταία χρόνια. Ο Ted, ενθουσιασμένος από την ιδέα και τις δυνατότητες της ομάδας, συνεργάζεται στενά με τον Πάνο, τον οποίο βοηθά στενά ακόμα και σήμερα, και γίνεται μέλος της ιδρυτικής ομάδας της Proxy Foods.
Με αυτόν τον τρόπο, η Proxy Foods ξεκίνησε το ταξίδι της με βαθιά δέσμευση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, με μια ομάδα με όραμα να βελτιώσει τον πλανήτη, με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.
2. Ποια καινοτομία φέρνετε στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων; Ποιος είναι ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτό;
Η πλατφόρμα της Proxy Foods χρησιμοποιείται από τμήματα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) εταιριών παραγωγής τροφίμων και ποτών (F&B manufacturers) για ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάπτυξη και διάθεση νέων προϊόντων στην αγορά ή τον επανασχεδιασμό ήδη διαθέσιμων. Η ανάγκη των εταιριών τροφίμων και ποτών για ανάπτυξη νέων συνταγών εντείνεται συνεχώς, με σκοπό τη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό, αλλά και την προσαρμογή στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίες επηρεάζονται από περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα, τον πληθωρισμό και τις τιμές των προϊόντων, αλλά και αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των χωρών. Οι παραδοσιακοί μέθοδοι δημιουργίας συνταγών και προϊοντικοποίησής τους βασίζονται σε πολυάριθμους πειραματισμούς και αλλεπάλληλες δοκιμές μειγμάτων συστατικών και αξιολόγηση αυτών από ειδικούς επιστήμονες τροφίμων και σέφ, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες και αποτελεσματική καθοδήγηση σχετικά με τους πιθανούς συνδυασμούς που θα μπορούσαν να επιτύχουν τους στόχους των εταιρειών, σε σχέση με τη γεύση, το κόστος και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των προϊόντων στην αγορά. Με την υιοθέτηση της πλατφόρμας Proxy Foods, οι επιστήμονες τροφίμων αποκτούν πρόσβαση σε μία βάση δεδομένων που συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά εκατομμυρίων συστατικών, καθώς και σε λειτουργίες που βασίζονται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, που επιτρέπουν την προσομοίωση των πιθανών συνδυασμών των συστατικών, προς την κατεύθυνση της επίτευξης στόχων που ορίζουν σε σχέση με τη γεύση, το κόστος και διάφορους άλλους παράγοντες, σχετικούς με την αγορά. Με αυτόν το τρόπο, οι εταιρίες τροφίμων έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν εντελώς νέες γεύσεις, που βασίζονται σε πρωτοποριακούς συνδυασμούς συστατικών, καθώς και να προσεγγίσουν τους συνδυασμούς συστατικών που επιτυγχάνουν τους ζητούμενους στόχους αγοράς, εντός εβδομάδων αντί για μήνες ή και χρόνια.
3. Πώς βοηθάτε τις επιχειρήσεις να δουν τα προϊόντα τους πιο γρήγορα στην αγορά;
Η Proxy Foods έχει σχεδιάσει και παρέχει σε εταιρίες τροφίμων και ποτών μία καινοτόμα πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) και τις ομάδες επιστημόνων τροφίμων, με σκοπό την ταχύτερη διαμόρφωση συνταγών και διάθεση νέων προϊόντων στην αγορά, αλλά και την αναδιαμόρφωση ήδη διατεθειμένων. Η εφαρμογή Proxy Foods διαθέτει μεγάλο όγκο δεδομένων, σχετικών με χαρακτηριστικά συστατικών, ενώ διαθέτει λειτουργίες που υποστηρίζονται από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και μηχανικής μάθησης (Machine Learning). Με την χρήση της εφαρμογής και των λειτουργιών της, οι χρήστες διαμορφώνουν νέες συνταγές και επεξεργάζονται τη σύσταση προϊόντων που ήδη διατίθενται στην αγορά πιο αποτελεσματικά και ταχύτερα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους που απαιτούν επαναλαμβανόμενες χειροκίνητες δοκιμές και πολυάριθμους ελέγχους συνδυασμών συστατικών. Αλληλεπιδρώντας με την εφαρμογή, οι χρήστες προσομοιώνουν τους συνδυασμούς των συστατικών που προσεγγίζουν τους στόχους που ορίζουν, σε όρους γεύσης, κόστους, κ.λπ. και προχωρούν σε χειροκίνητους ελέγχους, μόνο εκείνων των συνδυασμών που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα εξυπηρέτησης των στόχων της εταιρείας, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.
4. Ποιες είναι οι σημαντικότερες συνεργασίες που έχετε μέχρι σήμερα;
Πολύ πρόσφατα, διαθέσαμε στην αγορά την πρώτη έκδοση του λογισμικού μας και στη συνέχεια συνάψαμε μια σειρά από συνεργασίες με εταιρείες παραγωγής τροφίμων που δραστηριοποιούνται διεθνώς, καθώς και στην ελληνική αγορά. Σε αυτές συγκαταλέγονται εταιρείες με δημοφιλή προϊόντα και σημαντικό αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ενδιαφέρον του κλάδου είναι πολύ έντονο, αλλά λόγω εμπιστευτικότητας δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερα ονόματα εταιρειών πέρα από αυτά που έχουμε ήδη ανακοινώσει στο δελτίο τύπου μας.
Παράλληλα, η Proxy Foods διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστημιακά ιδρύματα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, όπως το τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής & Κυτταρικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Georgetown, καθώς και το εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
5. Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;
Η ιδέα για την Proxy Foods ξεκίνησε στην χώρα μας και η πορεία μας συνεχίστηκε στην Αμερική. Ως εκ τούτου, το εγχείρημα έχει τις “ρίζες" του στην Ελλάδα. Συμπληρωματικά, το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας διοίκησης είναι Έλληνες, φοίτησαν σε Ελληνικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια του εξωτερικού και έχουν εργαστεί στο παρελθόν για Ελληνικές εταιρείες ή εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην Ελληνική αγορά. Επιπρόσθετα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Proxy Foods, Πάνος Κωστόπουλος, είναι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού “Cellular Agriculture Greece”, που σκοπό έχει την προαγωγή της κυτταρικής αγροκαλλιέργειας, διεθνώς. Ο “Ελληνικός” χαρακτήρας της Proxy Foods ενισχύθηκε πρόσφατα με την εμπιστοσύνη που έδειξε ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας, Ελληνικής καταγωγής, Ted Leonsis, ο οποίος ηγήθηκε του επενδυτικού γύρου χρηματοδότησης προς την Proxy Foods, ύψους 2.5 εκ. δολαρίων. Επιπρόσθετα, η εταιρεία μας διατηρεί συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τέλος, πολύ πρόσφατα ιδρύσαμε θυγατρική εταιρία με έδρα την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην χώρα, καθώς και το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η θυγατρική εταιρεία απασχολεί ήδη 6 επαγγελματίες αναλυτές και μηχανικούς πληροφορικής, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν επιπλέον θέσεις.
Πιστεύουμε πολύ, τόσο στις ικανότητες των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών, όσο και στην δημιουργικότητά τους, αλλά και στην κλίση προς την καινοτομία που τους χαρακτηρίζει. Αυτά τα στοιχεία έχουν επιτρέψει σε Έλληνες κάθε επαγγέλματος και επιστημονικού πεδίου να διαπρέψουν διεθνώς και με αυτά ως βασικά συστατικά της δικής μας “συνταγής”, στοχεύουμε να ηγηθούμε διεθνώς, στον κλάδο του λογισμικού για εταιρείες παραγωγής τροφίμων και ποτών.
6. Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η " Proxy Foods";
Η ομάδα της Proxy Foods εργάζεται με σκοπό την αναδιαμόρφωση του συστήματος παραγωγής τροφίμων και ποτών, διεθνώς, με όραμα έναν κόσμο όπου κάθε συνταγή συμβάλει στην ευημερία κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη, χωρίς περιορισμούς. Πιστεύουμε πως η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence), σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους (Cloud Computing), μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση εντελώς νέων μεθόδων δημιουργίας συνταγών και παραγωγής προϊόντων φαγητού και ποτών και είμαστε αισιόδοξοι ότι η Proxy Foods θα ηγηθεί, διεθνώς, του κλάδου των τεχνολογικών προμηθευτών επιχειρησιακού λογισμικού διαμόρφωσης συνταγών, βασιζόμενοι στο ελληνικό ταλέντο και επιστημονικό προσωπικό.
Μίνι βιογραφικά των συνιδρυτών
PANOS KOSTOPOULOS, Founder & CEO
Ο Πάνος Κωστόπουλος είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Proxy Foods, πρωτοποριακής εταιρείας που προσφέρει μια πλατφόρμα SaaS για τη δαμόρφωση συνταγών με AI, σχεδιασμένη για να επιταχύνει την Έρευνα και Ανάπτυξη στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. Ο Πάνος είναι επίσης συνιδρυτής και Διευθυντής του Cell Ag Greece και του Network of Cellular Agriculture (NCA), δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών αφιερωμένων στην προώθηση της έρευνας στην κυτταρική αγροκαλλιέργεια και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ακαδημίας και της βιομηχανίας.
Γεννημένος στην Αθήνα, Ελλάδα, ο Πάνος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και την έρευνά του στη χημική μηχανική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Στη συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε το ταξίδι του στη Βιοτεχνολογία με περαιτέρω έρευνα και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον. Με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην βιοτεχνολογία και την έρευνα και ανάπτυξη τροφίμων, διαθέτει εμπειρία στην ανάπτυξη προϊόντων, την διαχείριση καινοτομίας και την διάθεση προϊόντων στην αγορά. Έχει πρακτική εμπειρία με διάφορες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων της ζύμωσης (βιομάζας και ακριβείας/ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών), φυτικών, κυτταροκαλλιεργημένων και παραδοσιακής γεωργίας.
Ο Πάνος διαθέτει Εμπειρία, τόσο από τη συμμετοχή του σε Πανεπιστημιακά έργα, όσο και σε έργα νεοφυών και πιο ώριμων επιχειρήσεων, στον κλάδο ανάπτυξης τροφίμων και ποτών. Ο Πάνος ζει σήμερα στις ΗΠΑ, όπου ηγείται της αποστολής της Proxy Foods, ενώ συμμετέχει ενεργά στη διεθνή κοινότητα τεχνολογίας τροφίμων, υποστηρίζοντας την ευημερία των ζώων και είναι αφοσιωμένος στην αναμόρφωση του τρόπου με τον οποίο τρέφουμε τον πλανήτη μας.
PETROS MANDALIS, Co-Founder & CTO
Ο Πέτρος είναι έμπειρος Data Scientist με εξειδίκευση σε αλγόριθμους μηχανικής μάθησης (ML) και εφαρμογές μεγάλων μοντέλων φυσικής γλώσσας (LLM). Διαθέτει δωδεκαετή εμπειρία στην παράδοση λύσεων AI σε πολλούς τομείς, όπως η φαρμακευτική βιομηχανία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα καταναλωτικά προϊόντα και η ενέργεια. Στον τελευταίο του ρόλο, ηγήθηκε των τμημάτων δεδομένων και μηχανικής AI σε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας.. Ο Πέτρος ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη μηχανική μάθηση το 2023.
DIMITRIS ZISSIS, Co-Founder & CSO
Ο Δημήτρης είναι ένας έμπειρος επιχειρηματίας B2B SaaS με πλούσια εμπειρία στους τομείς τεχνολογίας και φιλοξενίας. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της i-host.io, μιας κορυφαίας πλατφόρμας διαχείρισης εμπειριών φιλοξενίας που χρησιμοποιείται από 1,500 hospitality operators σε διάσημους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Καθ’ όλη τη δεκαετή πορεία του στη βιομηχανία, ο Δημήτρης έχει δίκτυο που περιλαμβάνει στελέχη και ιδρυτές γνωστών εστιατορίων, ξενοδοχείων και εταιρειών τεχνολογίας, δημοφιλείς σεφ, καταξιωμένους κατασκευαστές F&B και προμηθευτές συστατικών.
THEODOROS LEONSIS, Co-Founder & Lead Director
Ο Theodore “Ted” Leonsis είναι επιχειρηματίας, επενδυτής, φιλάνθρωπος και ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Monumental Sports & Entertainment, μίας από τις πιο μεγάλες και δημοφιλείς αθλητικές και ψυχαγωγικές εταιρείες στον κόσμο. Έχει την κυριότητα και διοικεί επτά αθλητικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένων των Washington Wizards (NBA), Washington Capitals (NHL) και Washington Mystics (WNBA), έξι χώρους αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, δύο πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης και αρκετές επιπλέον επιχειρήσεις.
SID MITROO, Co-Founder & COO
Ο Sid διαθέτει πολυετή εμπειρία στη συμβουλευτική, σε θέματαστρατηγικής των επιχειρήσεων και λειτουργιών.. Διαθέτει σπουδές στην βιοϊατρική μηχανική. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάστηκε στον κλάδο της τεχνολογίας και σε παρόχους τεχνολογικών λύσεων B2B στον τεχνολογικό κλάδο και στο λογισμικό B2B, αρχικά ως σύμβουλος στρατηγικής και σύμβουλος ιδιωτικών επενδύσεων, και αργότερα ως επικεφαλής στρατηγικής και εταιρικής ανάπτυξης σε μία εταιρεία “unicorn” της Silicon Valley.
RICHARD WARE, Board Advisor
Ο Ρίτσαρντ εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης επιχειρήσεων και είναι angel investor σε πληθώρα εταιριών. Επενδυτής και Προπονητής. Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από την Mars, Inc, έπειτα από μια λαμπρή 35ετή καριέρα στην εταιρία. Ως το μακροβιότερο μέλος της ανώτερης ηγετικής ομάδας και αξιόπιστος συνεργάτης του διοικητικού συμβουλίου της Mars, ο Ρίτσαρντ πέρασε πάνω από δώδεκα χρόνια στο C-suite στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία της Mars, όπου διηύθυνε την Ε&Α και την αλυσίδα προμηθειών από άκρη σε άκρη σε περισσότερες από 150 τοποθεσίες κατασκευής και έρευνας, για όλες τις πτυχές της εταιρείας.
Δείτε περισσότερα: https://proxyfoods.ai/
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr