Ντίνα Νικολάου: Το αγαπημένο cheesecake τώρα και σε μίνι μπουκίτσες με γεύση σοκολάτας - Το απόλυτο γλύκισμα για μικρούς & μεγάλους !
Ποιος μπορεί να αντισταθεί;
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας τύπου Oreo
- 45 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
Για την κρέμα
- 280 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 65 γρ. ζάχαρη
- 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. κουβερτούρα
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, καλά χτυπημένα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. φλέικς σοκολάτας
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
- Βάζω τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ καλά. Μοιράζω το μείγμα σε 12 θήκες για μάφινς και πιέζω με ένα κουτάλι για να γίνουν συμπαγής και ισόπαχες.
Για τα cheesecakes
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 140°C στις αντιστάσεις. Λιώνω την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτω την μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
- Βάζω στην κουζινομηχανή το τυρί κρέμα και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την ζάχαρη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την βανίλια και το αλάτι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω το μείγμα σοκολάτας και τα αυγά και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
- Μοιράζω το μείγμα στις βάσεις και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν, τα ξεφορμάρω και τα μεταφέρω στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Λιώνω λίγη κουβερτούρα και διακοσμώ με μικρές γραμμές. Σκορπίζω λίγες φλοίδες σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.
To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία"
Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).
Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr