Ο 14 μηνών Μπέντλεϊ χάθηκε μπροστά στα μάτι της μητέρας του, ενώ έπαιζαν: Έπεσε σε σωλήνα 3 μέτρων - Το κόλπο που έκαναν και τον έβαλαν, χωρίς γρατζουνιά (φωτό & βίντεο)

Κυριολεκτικά... ψάρεψαν το 14μηνο μωρό μέσα από την τρύπα

Ο μόλις 14 μηνών Μπέντλεϊ, λίγος έλειψε να πεθάνει όταν την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, έπεσε σε σωλήνα βάθους 3 μέτρων με διάμετρο μόλις 30 εκατοστών.

Οι γονείς του σε κατάσταση σοκ κάλεσαν τις αρχές που έσπευσαν έμμεσα.

Ίσως να ήταν αυτό που τελικά έσωσε τον μικρό, η έγκαιρη επέμβαση, αφού συνολικά το μωρό έμεινε 20 λεπτά στην τρύπα.

«Ήταν τόσο αγχωτικό και τραυματικό, ειλικρινά», δήλωσε στο KAKE news, η μητέρα του αγοριού τονίζοντας ότι ο χρόνος περνούσε βασανιστικά αργά.

Γλίστρησε και έπεσε

Η μητέρα του Μπέντλεϊ εξήγησε ότι κοιτούσε τα δύο παιδιά της να τρέχουν στην μπροστινή αυλή και ήταν κοντά όταν το μωρό περπάτησε πάνω στο κάλυμμα του σωλήνα που είχε μετακινηθεί με αποτέλεσμα να πέσει μέσα.

«Όταν το πάτησε, αναποδογύρισε. Έπεσε τόσο γρήγορα που δεν μπορούσα να τον πιάσω. Αυτόματα απλώς ούρλιαξα και ούρλιαξα», ανέφερε μιλώντας για τις πρώτες στιγμής του ατυχήματος.

 

Οι κραυγές της τράβηξαν την προσοχή του συζύγου της Μπλέικ, ο οποίος δούλευε σε ένα αυτοκίνητο. «Η γυναίκα μου ούρλιαξε αυτή τη φρικτή κραυγή», είπε. «Ήμουν μαζί της όταν γέννησε δύο μωρά και αυτή είναι η κραυγή που δεν θέλεις να ακούσεις ποτέ γιατί ξέρεις ότι έχει συμβεί κάτι κακό».

Οι γονείς κάλεσαν το 911 και είπαν ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι τους μέσα σε πέντε λεπτά. Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το αγόρι προσγειώθηκε όρθιο στα πόδια του.

Στην αρχή, τα πληρώματα διάσωσης προσπάθησαν να σώσουν το αγόρι μόνο με ένα σχοινί. «Το πρόβλημα είναι ότι ένα παιδί 14 μηνών δεν χειρίζεται πολύ καλά τις εντολές», είπε ο αναπληρωτής αρχηγός της πυροσβεστικής και εξήγησε ότι ο Μπέντλεϊ έβγαζε το σχοινί από το σώμα του.

Πως σώθηκε το παιδί

Τελικά, το μωρό σώθηκε χάρη στην εφευρετικότητα ενός νέου αξιωματικού που είναι στην υπηρεσία μόλις έναν μήνα, του Ρόνι Γουάγκνερ που σκέφτηκε να φτιάξει έναν αυτοσχέδιο κοντάρι μήκους 5 μέτρων περίπου από έναν μικρότερο σωλήνα PVC και σχοινί από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία. 

Στη συνέχεια έδεσε ένα κυκλικό λάσο στο ένα άκρο, το πέρασε με σωλήνες και κατάφερε να το βάλει στο πάνω μέρος του σώματος του αγοριού σαν να το ψαρεύει. Έτσι κατάφεραν να τραβήξουν τον Μπέντλεϊ σε ασφαλές σημείο και το παιδί, που ήταν γεμάτο λάσπες, παραδόθηκε στον πατέρα του. Αν αυτό δεν είχε λειτουργήσει, ο Βάγκνερ εξήγησε ότι «θα έπρεπε να αρχίσουν να σκάβουν, να φέρουν εξοπλισμό και να αρχίσουν να σκάβουν μια πολύ μεγάλη τρύπα στην μπροστινή αυλή και να τον ξεθάψουν, κάτι που θα ήταν χρονοβόρο».

 

Στο μεταξύ, ενώ η διάσωση ήταν σε εξέλιξη, το μικρό αγόρι έκλαιγε ασταμάτητα και οι γονείς του προσπαθούσαν να το παρηγορήσουν. «Θα σε βγάλουμε έξω Μπέντλεϊ, είναι εντάξει», του έλεγε ο πατέρας του καθώς κοιτούσε κοίταξε κάτω στη βαθιά τρύπα κρατώντας το χέρι του άλλου γιου του. «Η μαμά είναι εδώ. Θα σε βγάλουμε έξω. Είναι εντάξει», του έλεγε η μητέρα του καθώς συγκρατούσε τα δάκρυά της.

 

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαύμα το ότι ένα μωρό μπορεί να πέσει σε κάτι που είναι πέντε φορές το ύψος του και να βγει εντελώς αλώβητο», είπε ο πατέρας.

Όπως τόνισε σχεδιάζουν να βιδώσουν το κάλυμμα, ώστε να μην είναι δυνατό να μετακινηθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ