Ο 26χρονος Ίωνας Καρούσης νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση του τραμ – Γιος του διάσημου γιατρού και διευθυντή του κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Ιερουσαλήμ (βίντεο)

O 20χρονος Έλληνας έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

Ένας Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στα επτά θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

O 26χρονος Ίωνας Καρούσης γιός του διάσημου καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούσου από τη Θεσσαλονίκη. 

Ο Ίωνας Καρούσης ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης είναι ο πρώτος μη Εβραίος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή στον Ισραήλ, είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, Πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του και με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.


Η ελληνική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για την παροχή στήριξης στην οικογένεια του θύματος και τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Μεταξύ των νεκρών από την επίθεση είναι:

Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών

Image

 

Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών μητέρα ενός 9 μηνών βρέφους

Image

 

Νάντια Σοκολένκο, 40 ετών

Image

 

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Διαβάστε ακόμα: Τελ Αβίβ: Δυο Παλαιστίνιοι κατέβηκαν από το τραμ και άρχισαν να σκοτώνουν όποιον βρήκαν μπροστά τους - 7 νεκροί (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr