Δείτε συγκινητικές φωτογραφίες από τον επαναπατρισμό των Ελλήνων από τη Βηρυτό: Κρατούν στην αγκαλιά τους τα παιδιά - Σώθηκαν την κόλαση του πολεμου

Οι 60 Έλληνες και Κύπριοι επέστρεψαν με ασφάλεια στις χώρες από την κόλαση του Λιβάνου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού 60 Ελλήνων και Κυπρίων από την κόλαση του Λιβάνου εν μέσω του σφυροκοπήματος από το Ισραήλ κατά θέσεων της Χεζμπολάχ.

Συνολικά του Ελληνικό C-130 που αναχώρησε για τη Βηρυτό με άκρα μυστικότητα μετέφερε 22 Έλληνες και 38 Κύπριου που αποβίβασε κατά την επιστροφή του στη Λευκωσία για να συνεχίσει το ταξίδι του και να επιστρέψει στη βάση της Ελευσίνας.

Εντός του αεροπλάνου επέβαιναν και 12 κομάντος με αποστολή να προστατέψουν τους Έλληνες μέχρι να μπούνε στο αεροσκάφος σε περίπτωση που έπεφταν πυρά.

Δείτε συγκινητικές φωτογραφίες από τον επαναπατρισμό τους

afiksi-2

afiksi-ellhnwn-mak

epixeirisi-2

epixeirisi-1

epixeirisi-arthroy

afiksi-ellhnwn__1_

epixeirisi-4

epixeirisi-6

afiksi-1

afiksi-3

afiksi-4

 

Η δήλωση του Πρωθυπουργού

«Με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή την οποία ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να μεταφέρουμε με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, ολοκληρώθηκε, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση να μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές, όπου χρειαστεί, και πάνω απ’ όλα να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας, Έλληνες και Κύπριους» τόνισε ο πρωθυπουργός από την Ορεστιάδα όπου βρίσκεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr