Τελετή αγιασμού της Βουλής: Η αδιαθεσία της Δόμνας Μιχαηλίδου - Συνήλθε με φρέσκια πορτοκαλάδα (φωτό)

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, υπουργών και βουλευτών πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β' Συνόδου της Κ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και από μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου «καλή δύναμη, υγεία, καλή εργασία προς την πορεία όλων μας. Πορεία δυνατή, πορεία αγάπης και κυρίως πορεία ελπίδας».


Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ανέγνωσε στο Σώμα το Προεδρικό Διάταγμα της λήξης των εργασιών της Α' Συνόδου.

Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης, οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), Αλέξης Χαρίτσης (Νέα Αριστερά), Δημήτρης Νατσιός («Νίκη»), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας), Βασίλης Στίγκας («Σπαρτιάτες»).

vouli-agiasmos-15

vouli-agiasmos-12

vouli-agiasmos-11

Στα υπουργικά έδρανα παρόντες ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, θα ακολουθήσει η αναλογική εκλογή κοσμητόρων και γραμματέων, όπως ορίζουν τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.

vouli-agiasmos-18

vouli-agiasmos-9

vouli-agiasmos-8

vouli-agiasmos-4

Η αδιαθεσία της Δόμνας Μιχαηλίδου

Σημειώνεται ότι την ώρα του αγιασμού, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δόμνα Μιχαηλίδου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία.

Αργότερα, μαζί με συναδέλφους της βρέθηκε στο εντευκτήριο όπου ήπιε έναν φυσικό χυμό πορτοκάλι. Μάλιστα, υφυπουργός της κυβέρνησης την πλησίασε ρωτώντας την αν νιώθει καλύτερα με την κ. Μιχαηλίδου να απαντάει πως ναι.

Τα πηγαδάκια

Δεν ήταν και λίγα τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν, όλων των αποχρώσεων. Την ώρα που διεξάγεται η ψηφοφορία για την εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων, οι βουλευτές βρέθηκαν στο καφενείο αλλά και στο εντευκτήριο.

Μεταξύ άλλων στα πηγαδάκια συζητήθηκαν οι εκλογές στο ΠαΣοΚ. Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι είναι παράδειγμα και για τους ίδιους, ενώ βουλευτές του ΠαΣοΚ δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το πνεύμα ενότητας. Κάποιοι συζητούσαν και για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ των Ανδρουλάκη – Δούκα.

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI/(ΧΡΗΣΤΟΣΔ ΜΠΟΝΗΣ//ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ)

Διαβάστε ακόμη: Ρέα Βιτάλη: Μην πιέζετε ποτέ τα παιδιά σας να κάνουν δουλειές που δεν θέλουν - Στον θείο του Κωνσταντίνο Καραμανλή κάνει μούτρα ο Κώστας - Γι αυτό δεν πήγε στη γιορτή της ΝΔ

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλέφωνο: «Έλα Κώστα» (Καραμανλής) - «Έλα Αντώνη» (Σαμαράς): Θα πάμε όλοι Ρηγίλλης;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr