Τυφώνας Milton: Απερίσκεπτος πολίτης έκανε τζόκινγκ την ώρα της "θεομηνίας" - Δείτε το βίντεο

Έτρεχε κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον από τη Φλόριντα, ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, οι αρχές, την ώρα που εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό παρά το γεγονός ότι η καταιγίδα ήταν λιγότερο ισχυρή από όσο αναμενόταν.

“ Η καταιγίδα ήταν σοβαρή, αλλά ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο σενάριο”, δήλωσε χθες ο Ρον ΝτεΣάντις κυβερνήτης της Φλόριντα.

Ο απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 11 νεκρούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, με τον Αμερικανό υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι τα θύματα σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλους.

Ο Μίλτον έπληξε τη Φλόριντα περίπου δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα ενός άλλου καταστροφικού κυκλώνα, του Ελίν.


Η ένταση του κυκλώνα “ μειώθηκε προτού φτάσει στα ηπειρωτικά και οι πλημμύρες (που προκάλεσε), αυτές που γνωρίζουμε ως τώρα, δεν ήταν τόσο σοβαρές όσο αυτές του κυκλώνα Ελίν”, ο οποίος έπληξε πολλές πολιτείες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, εξήγησε ο ΝταΣάντις.

Ο Μπάιντεν ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Χ από τους κατοίκους “ να παραμείνουν μέσα” προς το παρόν για να προστατευθούν “ από ηλεκτρικά καλώδια που βρίσκονται στο έδαφος, από συντρίμμια και κατεστραμμένους δρόμους”.

Ωστόσο κάποιοι απερίσκεπτοι πολίτες δεν ακολούθησαν τις οδηγίες κι έκαναν τα δικά τους.

Ο παρακάτω κύριος φαίνεται στο βίντεο την ώρα της "θεομηνίας" όπου δημοσιογράφος κάνει live μετάδοση να περνάει κάνοντας το καθιερωμένο του τζόκινγκ!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο κυβερνήτης της Φλόριντα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες το πρωί για τη διαχείριση των επιπτώσεων του κυκλώνα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε βίντεο που δημοσίευσε επίσης χθες ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε “ θλιμμένος από τις καταστροφές” που προκάλεσε ο Μίλτον.

Στην κομητεία Σαρασότα, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, όπου το νερό έφτασε τα 2,4 με 3 μέτρα, σύμφωνα με τον ΝτεΣάντις, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ελέγξουν τις καταστροφές. Κλαδιά δέντρων και διαφημιστικές πινακίδες είναι πεσμένα στους δρόμους.

“ Πιστεύω ότι ήμασταν τυχεροί”, δήλωσε η Κάρι Ελίζαμπεθ. “ Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να καθαρίσουμε, αλλά θα μπορούσε να είναι χειρότερα”, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Συγκλονίζουν τα βίντεο από το πέρασμα του κυκλώνα Milton: 14χρονος επέπλεε πάνω σε ξύλινη παλέτα, άνδρας ήταν πάνω σε ψυγείο 50χλμ από το σπίτι του - Στους 16 οι νεκροί

Διαβάστε ακόμη: Επικίνδυνοι άνεμοι σαρώνουν τη Φλόριντα, ώρες πριν την άφιξη του κυκλώνα Milton – Ξεριζώνονται δέντρα, σπίτια καταστρέφονται σαν σπιρτόκουτα (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr