Baronne: Mόλις άνοιξε το πολυτελέστερο εστιατόριο στο Παρίσι μέσα στην ανακαινισμένη εντυπωσιακή έπαυλη της Βαρόνης Αdèle Rotchild, νύφης των μεγαλοτραπεζιτών - Δείτε μόνο στο eirinika φωτο & βίντεο

Ένα μαγικό μέρος!

Άνοιξε ένα παραμυθένιο εστιατόριο στο κέντρο του Παρισιού.

Ο λόγος για το Baronne!

Το εστιατόριο μέσα στην έπαυλη μιας αρχόντισσας, της Adele Rothschild.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να μάθουμε για την ιστορία αυτής της οικογένειας πλούσιων στην Γαλλία του 1835 και το πως δημιουργήθηκε το ξενοδοχείο από το παλατάκι τους.

Ο Salomon James de Rothschild γεννήθηκε το 1835 και ήταν Γάλλος τραπεζίτης.

Γόνος μιας πλούσιας οικογένειας, πατέρας του ήταν ο James Mayer de Rothschild, επικεφαλής του υποκαταστήματος του Παρισιού της εξέχουσας οικογένειας τραπεζιτών Rothschild.

Ως νεαρός άνδρας σπατάλησε ένα εκατομμύριο στο χρηματιστήριο σε απόπειρα μυστικότητας από τον πατέρα του και εξορίστηκε στη Φρανκφούρτη, όπου πέρασε δύο χρόνια γράφοντας βιβλία. 

Από εκεί ο Rothschild στάλθηκε στην Αμερική, όπου υποτίθεται ότι θα βοηθούσε στην προώθηση των τραπεζικών συμφερόντων της οικογένειας.

Ως εκπρόσωπος της πιο εξέχουσας τραπεζικής οικογένειας στον κόσμο, ταξίδευε με μια ακολουθία δέκα ατόμων και συναντιόταν μόνο με την υψηλή κοινωνία.

Ο Salomon παντρεύτηκε την Adèle von Rothschild, κόρη του ξαδέλφου του Mayer Carl von Rothschild. 

Η κόρη τους Hélène de Rothschild έγινε η βαρόνη Hélène van Zuylen van Nijevelt de Haar, μετά το γάμο της με τον ολλανδικής καταγωγής Ρωμαιοκαθολικό βαρόνο Étienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar.

Το Hôtel Salomon de Rothschild είναι ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Παρίσι της Γαλλίας. Είναι πρώην κατοικία της Adèle von Rothschild, χήρας του Salomon James de Rothschild της τραπεζικής οικογένειας Rothschild της Γαλλίας. 

Με το θάνατό της το 1922, η Adèle von Rothschild κληροδότησε το ακίνητο στη διοίκηση καλών τεχνών της γαλλικής κυβέρνησης και όχι στο μοναδικό παιδί της, Hélène de Rothschild, το οποίο είχε αποκληρώσει επειδή παντρεύτηκε έναν Ρωμαιοκαθολικό.

Σήμερα το κτίριο στεγάζει το Centre national de la photographie και ο περιποιημένος κήπος του είναι ανοιχτός στο κοινό.

Εκεί πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συνεδριάσεις, γάμοι και βαφτίσεις.

Ανάμεσα στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς που έχει το παλάτι αυτή τη στιγμή άνοιξε και το εστιατόριο Baronne.

Eίναι πραγματικά μαγευτικό, σε ταξιδεύει με τους μπαρόκ πίνακες και την αρχοντική φινέτσα του.

Θα το επισκεπτόσασταν;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr