Με λένε Rachael και έχασα 30 κιλά σε 6 μήνες! Ιδού το μυστικό & οι νέες διατροφικές συνήθειες που μου άλλαξαν τη ζωή!

Πάρτε χαρτί και στυλό και κρατήστε πολύτιμα tips!

Μια μητέρα τριών παιδιών αποκάλυψε πώς έχασε 30 κιλά μέσα σε έξι μήνες, ξεκινώντας με μικρά βήματα και κάνοντας μια 20λεπτη προπόνηση στο υπνοδωμάτιό της.

Η Rachael Sacerdoti, από το Λονδίνο, ζύγιζε 90 κιλά εννέα μήνες μετά τη γέννηση της μικρότερης κόρης της.

Η 44χρονη μητέρα που μένει στο σπίτι αντιμετώπιζε δυσκολίες με το βάρος της, και τα πόδια της γίνονταν συχνά κόκκινα και πρηζόταν όταν περπατούσε.

Η Rachael άρχισε να χάνει 1 κιλό την εβδομάδα, αλλάζοντας σταδιακά τη διατροφή της, κάνοντας 10λεπτες βόλτες γύρω από το τετράγωνο και γυμναστική με βάρη στο πάτωμα του υπνοδωματίου της.

Είχε «χάσει τον εαυτό της» μετά την αύξηση του βάρους της και την απόκτηση παιδιών στις αρχές της δεκαετίας των 30, και παραδέχτηκε ότι «δεν ήξερε ποια ήταν» πριν ξεκινήσει το ταξίδι της αλλαγής της.

«Πάντα δυσκολευόμουν με το φαγητό σε όλη μου τη ζωή, δεν είχα καμία εκπαίδευση σχετικά με το τι είναι ισορροπημένα γεύματα ή πώς να μαγειρεύω για τον εαυτό μου», είπε η Rachael στο FEMAIL.

Rachael had reached most of her fitness goals by early 2020, and decided to spend the first lockdown helping people improve their muscle health and eat cleaner

«Είχα εξαιρετικά κακές διατροφικές συνήθειες και ζούσα με υδατάνθρακες και ζάχαρη. Κανένα από τα γεύματά μου δεν είχε πρωτεΐνη και συνεχώς τσιμπολογούσα λευκό ψωμί, μαρμελάδα και τηγανητά φαγητά».

Επίσης, δεν είχε καμία ρουτίνα και έτρωγε κάθε φορά που ένιωθε πείνα – και ποτέ δεν ήταν «κάτι υγιεινό».

After starting her at-home workout routine, Rachael began to lose 1kg a week just from slowly altering her diet, going on 10 minute walks around her block, and exercising with weights for 20 minutes on her bedroom floor

«Ο αδερφός μου ανησυχούσε και μου είπε ότι έπρεπε να αλλάξω νοοτροπία και να φροντίσω τον εαυτό μου – πάντα εξουθενωνόμουν προσπαθώντας να κάνω πάρα πολλά και στο τέλος αποτύγχανα», είπε.

Η Rachael προσπάθησε πολλές φορές να χάσει βάρος τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ποτέ δεν έδινε στον εαυτό της αρκετό χρόνο για να δει αποτελέσματα.

«Ήθελα όλα να γίνουν άμεσα, και μου πήρε μέχρι σχεδόν τα 40 μου για να συνειδητοποιήσω ότι είχα μπροστά μου έναν μακρύ δρόμο».

Επέμεινε να κάνει τα πάντα μόνη της και δεν προσέλαβε προσωπικό γυμναστή ή διατροφολόγο για να τη βοηθήσει να χάσει βάρος.

«Ξεκίνησα στο υπνοδωμάτιό μου, στον ασφαλή μου χώρο, και η πρόοδος ήταν πραγματικά αργή, αλλά άρχισα να παρατηρώ αλλαγές στον τρόπο που κινούμουν και έτρωγα.

«Ερωτεύτηκα τη ρουτίνα και τη σωστή διατροφή – έχασα 30 κιλά σε περίπου έξι μήνες και λάτρεψα την εμφάνισή μου.

«Η αυτοπεποίθησή μου επέστρεψε, ανέπτυξα μια αίσθηση του εαυτού μου και τι ήθελα από τη ζωή μου».

A mum-of-three has revealed how she lost 30kg in six months after starting small and doing a 20 minute workout routine in her bedroom

Η Rachael μοιράστηκε ότι ήταν «απίστευτο» πώς το να αφιερώνει λιγότερο από μία ώρα κάθε πρωί στον εαυτό της «άλλαξε εντελώς» τη ζωή της προς το καλύτερο.

Το ταξίδι απώλειας βάρους της Rachael είχε επίσης θετικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο η οικογένειά της βλέπει την υγεία.

«Τα παιδιά μου έτρωγαν ό,τι έτρωγα κι εγώ – πολύ πρόχειρο φαγητό και ζάχαρη – αλλά η οικογένειά μας έχει γυρίσει σελίδα τώρα», είπε.

«Η διατροφή μας επικεντρώνεται περισσότερο στην πρωτεΐνη και δεν βασιζόμαστε τόσο σε επεξεργασμένα ή κατεψυγμένα τρόφιμα. Τα περισσότερα γεύματά μας είναι σπιτικά και υγιεινά».

Η Rachael δεν ήθελε να ελέγχει τι τρώνε τα παιδιά της, αλλά προσπάθησε να τους μεταδώσει τις νέες της αξίες.

«Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν για τη διατροφή και την ισορροπία – και να καταλαβαίνουν πότε έχουν φάει πολλά γλυκά ή πατατάκια.

«Μπορούν να τρώνε τα πάντα με μέτρο – ποτέ δεν θα ονειρευόμουν να τους στερήσω τις σοκολάτες».

Κάποιες αλλαγές που έκανε στις αγοραστικές της συνήθειες συνέβαλαν σημαντικά στην προσθήκη υγιεινών τροφών στη διατροφή τους.

Εστίασε σε «καλούς υδατάνθρακες» όπως η κινόα, το καστανό ρύζι, η γλυκοπατάτα και το ψωμί ολικής άλεσης.

Η Rachael αντικατέστησε τα παραδοσιακά ζυμαρικά με ζυμαρικά από ρεβίθια και φακές, και πρόσθεσε πρωτεΐνη στη διατροφή τους μέσω κοτόπουλου, γαλοπούλας, αυγών, ψαριού, τόφου, τόνου, ανθότυρου και ελληνικού γιαουρτιού.

Πρόσθεσε επίσης περισσότερα φυλλώδη λαχανικά στα γεύματά της, έτσι ώστε να αισθάνεται «χορτάτη» μετά το φαγητό, χωρίς να περιορίζει τον εαυτό της.

«Δεν ήθελα πραγματικά να νιώθω ότι είμαι σε δίαιτα ή ότι έπρεπε να τρώω μικρές μερίδες», είπε.

Οι φίλοι και η οικογένεια της Rachael ήταν τόσο εντυπωσιασμένοι με τη θεαματική της μεταμόρφωση που την παρακάλεσαν να τους προπονήσει.

Είχε επιτύχει στους περισσότερους από τους στόχους φυσικής κατάστασης μέχρι τις αρχές του 2020 και αποφάσισε να περάσει την πρώτη καραντίνα βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία των μυών τους και να τρώνε πιο υγιεινά.

«Οι φίλοι μου ανησυχούσαν πολύ για το κλείσιμο των γυμναστηρίων και δεν ήξεραν πώς θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις ρουτίνες τους – τότε μου ζήτησαν να τους βοηθήσω και να τους δείξω πώς άλλαξα την εμφάνισή μου», είπε.

Η Rachael αρχικά είχε μόνο μια μικρή ομάδα συνομιλίας με έξι φίλες της, οι οποίες θα ενθαρρύνουν η μία την άλλη και θα μοιράζονται φωτογραφίες προόδου – αλλά στη συνέχεια οι φήμες άρχισαν να διαδίδονται.

«Όταν έφτασα περίπου τις 20 γυναίκες, δημιούργησα ένα επιχειρηματικό σχέδιο και επικεντρώθηκα στο να βοηθήσω άλλους ανθρώπους.

«Τώρα προσφέρω ένα πρόγραμμα ευεξίας που συνδυάζει fitness, διατροφή και υπευθυνότητα – και είναι πραγματικά το πιο ικανοποιητικό πράγμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr