Topwoman η Ρουθ Τσέπνγκετιχ - Η αθλήτρια από την Κένυα έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Σικάγο - Τερμάτισε σε 2:09:57 (βίντεο)

Αφιέρωσε τη νίκη της στον αδικοχαμένο συναθλητή της

Ιστορία γράφτηκε την Κυριακή στον Μαραθώνιο του Σικάγο. Η Ρουθ Τσέπνγκετιχ διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του αγώνα και πανηγύρισε το χρυσό για τρίτη φορά στην καριέρα της μετά το 2021 και το 2022, μία νίκη που αφιέρωσε μάλιστα στον αδικοχαμένο Κενυάτη δρομέα, Κέλβιν Κίπτουμ.

Για ακόμη φορά η Ρουθ Τσέπνγκετιχ απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τα τελεταία χρόνια, ούσα στο κορυφαίο επίπεδο στις γυναίκες δρομείς.

Η αθλήτρια από την Κένυα έκοψε πρώτη το νήμα στον Μαραθώνιο του Σικάγο, πανηγυρίζοντας το χρυσό για τρίτη φορά στην καριέρα της μετά το 2021 και το 2022.

Δείτε τη στιγμή του τερματισμού της:

Μάλιστα, η Τσέπνγκετιχ το έκανε να φαίνεται ιδιαιτέρως εύκολο, καθώς διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του αγώνα, κατεβάζοντας τον χρόνο από τα 2:11:53 σε 2:09:57, δηλαδή σχεδόν δύο λεπτά.

Η 30χρονη αφιέρωσε τη σπουδαία της νίκη στον συμπατριώτη της και αδικοχαμένο μαραθωνοδρόμο, Κέλβιν Κίπτουμ, που τον Φεβρουάριο του 2024 έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη χώρα του.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Ο Κίπτουμ κέρδισε στον ίδιο αγώνα το 2023 σε επίπεδο ανδρών, σπάζοντας μάλιστα και αυτός το ρεκόρ.

Διαβάστε ακόμη: Τραγωδία σε αγώνα δρόμου στο Χαλάνδρι- 53χρονος κατέρρευσε & πέθανε αιφνίδια, όσο έτρεχε (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Top woman η Μάρτα Γκαλιμάνι: Η Ισπανίδα δρομέας έτρεξε σε αγώνα 10,5 χιλιόμετρων και δύο μέρες μετά γέννησε ένα αγοράκι (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr