Topwoman η 34χρονη Kelci - Κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο για το "Conker" - Το παιχνίδι με τα κάστανα της έφερε τη νίκη! (φωτό)

Τι είναι το πρωτάθλημα "Conker" ;

Μια γυναίκα που ανακάλυψε το παιχνίδι του "conker" μόλις πριν από έναν χρόνο έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Kelci Banschbach, από την Ινδιανάπολη της Ιντιάνα, αναδείχθηκε νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Conker, που πραγματοποιήθηκε στο Southwick του Northamptonshire.

Η 34χρονη - η πρώτη Αμερικανίδα που κέρδισε τον τίτλο από τότε που ξεκίνησε η διοργάνωση το 1965 - έλαβε ένα τρόπαιο, μια πετσέτα τσαγιού και ένα σουβέρ.

«[Οι γονείς μου] ήταν λίγο μπερδεμένοι όταν τους εξήγησα τι έκανα, αλλά παρ' όλα αυτά είναι πολύ περήφανοι», εξηγεί.

Η Banschbach μετακόμισε στο Suffolk πριν από δύο χρόνια για τη δουλειά της και ανακάλυψε το παιχνίδι του "conker" πέρυσι.

Ανέφερε: «Υπάρχουν αρκετά δέντρα στην περιοχή του Mildenhall, όπου διαμένω. Έψαξα στο Google το όνομα αυτών των καρπών, γιατί είναι παντού στα πεζοδρόμια».

Αφού έπαιξε το παιχνίδι με συναδέλφους της, ανακάλυψε ότι τα ετήσια παγκόσμια πρωταθλήματα διεξάγονται «σε ένα όμορφο μικρό χωριό» και αποφάσισε να πάει.

Η νέα πρωταθλήτρια πρόσθεσε: «Δεν είχα σκοπό να δηλώσω συμμετοχή ως διαγωνιζόμενη, [ένας φίλος] κατέληξε να διαγωνιστεί - οπότε έβαλα κι εγώ το όνομά μου».

World Conker Championships On the left, a woman dressed as an air hostess prepares to play conkers with Kelci, who is wearing a wool hat, and is standing on the right and dangling her conker on a string at shoulder height. A crowd of spectators is gathered around them.

«Είναι πολύ αγχωτικό, όλοι σε παρακολουθούν. Αν πρέπει να είμαι ειλικρινής, το κοινό ήταν αρκετά μεγάλο. Άκουγα σχόλια από κάποιους, οπότε ήθελα να τους αποδείξω ότι έκαναν λάθος».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Conker ξεκίνησε στο Ashton του Northamptonshire το 1965, αλλά μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο το 2009 λόγω της αυξημένης συμμετοχής παικτών και θεατών.

Μέχρι σήμερα, έχει συγκεντρώσει 420.000 λίρες για φιλανθρωπίες που στηρίζουν άτομα με προβλήματα όρασης.

Αφού στέφθηκε γυναικεία πρωταθλήτρια, της απονεμήθηκε ο τίτλος της «Βασίλισσας Conker» και έπρεπε να νικήσει τον «Βασιλιά Conker» για να γίνει συνολική πρωταθλήτρια.

Σε δήλωση των διοργανωτών αναφέρθηκε: «Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους, τόσο στους ενήλικες όσο και στους νέους.

Η πρωταθλήτρια, Kelci Banschbach, είναι η πρώτη Αμερικανίδα Βασίλισσα Conker, ενώ ο David Jakins, πρώην φιναλίστ και μακροχρόνιο μέλος της επιτροπής, άξια κατέκτησε τον τίτλο του Βασιλιά Conker».

World Conker Championships Two people are sat on thrones decorated with conkers. On the left is Kelci Banschbach, she has long light brown hair and is wearing a long dark olive winter coat. She has a crown on her head decorated with conkers. Next to her is an older man in a green and yellow cloak, he also has a conker themed crown and throne. Both smile with their trophies.

Το Πρωτάθλημα Conker

Το Πρωτάθλημα Conker, γνωστό και ως World Conker Championships, είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στόχος του παιχνιδιού είναι οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν κάστανα (γνωστά ως conkers), δεμένα σε σπάγκο, και να προσπαθήσουν να σπάσουν το κάστανο του αντιπάλου τους, χτυπώντας το εναλλάξ.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το 1965 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο το δεύτερο Κυριακή του Οκτωβρίου στο Southwick, στην περιοχή Northamptonshire. Προσελκύει εκατοντάδες συμμετέχοντες και θεατές από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει κατηγορίες για ενήλικες και παιδιά. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Πέρα από τη διασκέδαση, το πρωτάθλημα έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα διατίθενται για τη στήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης.

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι αυστηροί, με τους διοργανωτές να παρέχουν τα επίσημα conkers και σπάγκους για να διασφαλίζεται η δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr