Βασιλιάς Κάρολος - Η χειρότερη στιγμή της ζωής του στην Αυστραλία! – Γερουσιαστής ουρλιάζοντας: «Διαπράξατε γενοκτονία -Μας κλέψατε τα οστά μας, τα μωρά μας, τον λαό μας» (βίντεο)

«Δεν είσαι βασιλιάς μου», πρόσθεσε.

Μπορεί οι πρώτες μέρες στην Αυστραλία για τον Βασιλιά Κάρολο να κύλησαν όμορφα, σήμερα όμως τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ήρθε αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες μια γερουσιαστή.

Η ιθαγενής πολιτικός κατηγόρησε το Στέμμα για την κλοπή γης των Αβοριγίνων σήμερα στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο στην Καμπέρα.

Όταν ο Βασιλιάς τελείωσε την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, η Λίντια Θορπ, ανεξάρτητη γερουσιαστής από τη Βικτώρια, πλησίασε την εξέδρα φωνάζοντας: «Αυτή δεν είναι η χώρα σου».

«Διαπράξατε γενοκτονία κατά του λαού μας. Δώστε μας τη γη μας πίσω. Δώστε μας ό,τι μας κλέψατε – τα οστά μας, τα κρανία μας, τα μωρά μας, τον λαό μας», φώναξε.

«Καταστρέψατε τη γη μας. Θέλουμε συνθήκη. Θέλουμε μια συνθήκη σε αυτή τη χώρα. Είσαι γενοκτόνος», πρόσθεσε ουρλιάζοντας.

Αμέσως οι άνδρες της ασφάλειας την συνόδευαν προς την έξοδο.

Η Θορπ όμως συνέχισε να φωνάζει: «Αυτή δεν είναι η γη σου. Δεν είσαι ο βασιλιάς μου. Δεν είσαι ο βασιλιάς μας».

Δε άργησε να επιστρέψει η Θορπ, παρόλο που την απομάκρυναν.

Γύρισε φορώντας ένα μακρύ παλτό από δέρμα πόσουμ και ακούστηκε να φωνάζει: «Να πάει να γ*** η αποικία».

Η Θορπ νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δήλωση υποστηρίζοντας ότι η Αυστραλία θα πρέπει να γίνει δημοκρατία και να συνάψει συνθήκη με τα Πρώτα Έθνη (τους ιθαγενείς) ως μέρος αυτής της διαδικασίας. 

«Ως Πρώτοι Κάτοικοι, ποτέ δεν παραιτηθήκαμε από την κυριαρχία μας πάνω σε αυτή τη γη. Το Στέμμα εισέβαλε σε αυτή τη χώρα, δεν έχει επιδιώξει συνθήκη με τους Πρώτους Λαούς και διέπραξε γενοκτονία κατά των προγόνων μας. Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν είναι ο νόμιμος κυρίαρχος αυτών των εδαφών. Οποιαδήποτε κίνηση προς μια δημοκρατία δεν πρέπει να συνεχίσει αυτή την αδικία. Η συνθήκη πρέπει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης χώρας».

Διαβάστε ακόμα: Βασίλισσα Καμίλα: Η διαχρονική εμφάνιση με γαλάζιο φόρεμα & λευκά prints - Τα κομψά looks από την Αυστραλία (φωτό)

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος & Βασίλισσα Καμίλα ... από την Αυστραλία! Η "βροχερή" άφιξη & το cobalt blue φόρεμα της 76χρονης royal (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr