Η Κίνα αποκάλυψε το πρώτο AI νοσοκομείο - 14 ψηφιακοί γιατροί κάνουν διαγνώσεις, θεραπεύουν & μεταμορφώνουν το μέλλον της υγείας!

Οι θεράποντες «εικονικοί» γιατροί είναι σε θέση να διαγνώσουν ασθένειες 

Η Κίνα παρουσίασε ένα πρωτοποριακό νοσοκομείο AI σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tsinghua, στο οποίο συμμετέχουν 14 γιατροί που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη!

Αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση υπογραμμίζει τις δυνατότητες της προηγμένης τεχνολογίας AI στην παροχή διαγνωστικών και θεραπειών, προσφέροντας μια ματιά στο πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να μεταμορφώσει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα.

Οι ερευνητές λένε ότι το νοσοκομείο μπορεί να φροντίσει περίπου 3.000 ασθενείς την ημέρα και έως και 10.000 άτομα σε λίγες μέρες. Για ένα κανονικό νοσοκομείο θα χρειαζόταν έως και δύο χρόνια για να φροντίσει το προσωπικό  τόσους πολλούς ασθενείς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι θεράποντες «εικονικοί» γιατροί είναι σε θέση να διαγνώσουν ασθένειες και να αναπτύξουν σχέδια θεραπείας με ακρίβεια 93,06%.

«Η ιδέα ενός νοσοκομείου με τεχνητή νοημοσύνη, όπου οι ασθενείς αντιμετωπίζονται από ψηφιακούς γιατρούς, έχει τεράστια σημασία τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για το ευρύ κοινό.

Το νοσοκομείο AI στοχεύει να εκπαιδεύσει τους ψηφιακούς γιατρούς μέσω ενός προσομοιωμένου περιβάλλοντος, ώστε να μπορεί αυτόνομα να εξελίσσεται και να βελτιώνει την ικανότητά του να θεραπεύει ασθένειες», γράφει η κινεζική εφημερίδα Global Times.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Agent Hospital, Λιου Γιανγκ τόνισε ότι αυτή η καινοτόμος μέθοδος δίνει τη δυνατότητα στους πραγματικούς γιατρούς να θεραπεύουν εικονικούς ασθενείς, ενώ παράλληλα παρέχει στους φοιτητές ιατρικής καλύτερη εκπαίδευση.

Με την προσομοίωση διαφόρων ασθενών, οι φοιτητές ιατρικής μπορούν επίσης  να προτείνουν με σιγουριά σχέδια θεραπείας χωρίς να διακινδυνεύσουν να βλάψουν πραγματικούς ασθενείς, τόνισε η Λιου.

«Ένα νοσοκομείο AI μπορεί να προσομοιώσει και να προβλέψει διάφορα ιατρικά σενάρια, όπως η εξάπλωση, η ανάπτυξη και ο έλεγχος μολυσματικών ασθενειών σε μια περιοχή», πρόσθεσε η επικεφαλής του Agent Hospital.

Διαβάστε ακόμη: Γνωρίστε την Ai-Da! Το πρώτο ρομπότ-καλλιτέχνις - Ποιητική, φιλοσοφική σκέψη & 100χιλ. ακολούθους στο Instagram (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Ντέμης Χασάμπης, ο Ελληνοκύπριος που κέρδισε το Νόμπελ Χημείας: Ποιος είναι ο γκουρού της Τεχνητής Νοημοσύνης - Χαρτογράφησε τα μυστικά των πρωτεϊνών (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr