Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας μαγειρεύει λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάνα – Ζουμερά & πεντανόστιμα!

Δοκιμάστε τα!

Υλικά 

  • 400 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 χοντρές φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή φλούδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για τα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μήκος στη μέση.
  • Τα βάζουμε σε ταψί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  • Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.
  • Ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε 1 φορά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσάμικου.
  • Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά σαν συνοδευτικό πλάι σε κρέας ψητό, πουλερικά ή τα τρώμε σκέτα σαν ορεκτικό με φλούδες παρμεζάνας.

Διαβάστε ακόμα: Η Ντίνα Νικολάου μας μαγειρεύει λαζάνια με κιμά γαλοπούλας! – Υγιεινή, ελαφριά & ιδανική για οικογενειακά τραπέζια συνταγή (φωτό)

Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις -Ένα τέλειο & ελαφρύ επιδόρπιο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr