Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κέικ μήλου – Εύκολο, νόστιμο & ιδανικό για κάθε περίσταση!

Απολαύστε το με τον καφέ σας ή για πρωινό.

Υλικά 

Για το κέικ μήλου

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. μήλα τριμμένα
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • Λίγο αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο μας στους 180°C βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά.
  • Προσθέτουμε τον πολτό από το μήλο, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το baking powder και τα καρύδια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα.
  • Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Το κέικ είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σταθεροποιηθεί στο κέντρο του. Πριν το βγάλεις από τον φούρνο, σιγουρέψου ότι έχει ψηθεί σωστά στην καρδιά του μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού. Όταν βγει καθαρή από ζύμη, τότε έχει ψηθεί.
  • Αφού κρυώσει, το γαρνίρουμε με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη. 

Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλιάρος: Γλυκό μαρέγκας με μαστίχα & φρούτα του δάσους – Σκέτη «κόλαση»!

Διαβάστε ακόμα: Ντίνα Νικολάου: Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας & λευκό frosting – Το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό σας καφέ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr