Ο νεαρός μας σεφ Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει μια Πάβλοβα με πορτοκάλια , νόστιμη, δροσερή και κυρίως με.. λίγα λιπαρά
Μια συνταγή που θα απολαύσετε μέχρι τελικού... ζυγίσματος!
ΥΛΙΚΑ για τη μαρέγκα:
- 150 γραμμάρια Ασπράδια
- 150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γραμμάρια Ζάχαρη άχνη
- ΥΛΙΚΑ για το γλυκό:
- 1 κιλό Πορτοκάλια καθαρισμένα
- 500 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
- Διάφορα μπαχαρικά
- Για το σερβίρισμα
- 500 γραμμάρια Γιαούρτι
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό. Στη συνέχεια στρώνουμε την μαρέγγα κια ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 120 βαθμούς. Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και σιγοβράζουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 1 ώρα. Σερβίρουμε την πάβλοβα με γιαούρτι.
Χρησιμοποιήστε γιαούρτι με λίγα λιπαρά για ακόμα λιγότερες θερμίδες
Μπορείτε να διατηρήσετε μέρες τις μαρέγκες κλειστές σε ένα δοχείο. Έχετε έτοιμα και τα πορτοκάλια και συναρμολογείτε το γλυκό την τελευτάια στιγμή
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Μερίδες: 2
oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr