Ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης, μας ετοιμάζει σπιτικό καρβέλι ψωμί με... μαστίχα! Πάμε να δούμε, πώς!

Σε λιγότερο από 1 ώρα συνολικά, από την έναρξη της διαδικασίας, τρώμε ζεστό, λαχταριστό, νόστιμο, υπέροχο δικό μας καρβέλι!

Υλικά:
Προζύμι  3 κτγ ξερή μαγιά 2 κτγ ζάχαρη ½ κούπα αλεύρι γοχ 1/3 της κούπας χλιαρό νερό.
Ζυμάρι 1 κτσ μαργαρίνη soft 1 κτσ ζάχαρη 1 κτγ αλάτι1 κούπα καυτό νερό (βραστό) 1 κούπα νερό κρύο 4 κούπες αλεύρι γοχ1 κούπα αλεύρι χωριάτικο ½ κτγ μαστίχα Χίου κοπανισμένη 


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο (αντιστάσεις με αέρα 220ο C) Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά με 2 κτγ ζάχαρη και τα διαλύουμε με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε ½ κούπα αλεύρι γοχ και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα αραιό χυλό. Αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου τους μύκητες να δράσουν. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 1 κτσ ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα και τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το καυτό νερό και τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα υλικά του μίγματος. Ρίχνουμε το κρύο νερό και αμέσως μετά, το «προζύμι».  Ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι.Προσθέτουμε μία-μία τις κούπες με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς (με το πιρούνι πάντα). Όταν δούμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, είμαστε εντάξει!Αν κολλάει λίγο στα χέρια ακόμη, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Χώριζουμε τη ζύμη σε 1/3 και 2/3. Το μεγάλο κομμάτι της ζύμης το τοποθέτούμε μέσα στη γάστρα αφού προηγουμένως την έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια της ζύμης, την πασπάλιζουμε με αλεύρι. Σκέπαζουμε τη γάστρα και τη φούρνιζουμε για 40 λεπτά! Σε λιγότερο από 1 ώρα συνολικά, από την έναρξη της διαδικασίας, τρώμε ζεστό, λαχταριστό, νόστιμο, υπέροχο δικό μας καρβέλι!



Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr