Φτιάξτε νηστίσιμους, παραδοσιακούς, κρητικούς χορτοκεφτέδες εύκολα, γρήγορα και απλά! Μάθετε πώς!

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα την παραδοσιακή κρητική συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα την παραδοσιακή κρητική συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!


Εκτέλεση

Πλένουµε πολύ καλά τα χόρτα και τα αφήνουµε να στραγγίσουν.

Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουµε σε ένα µεγάλο µπολ και βάζουµε το αλάτι.

Τα ανακατεύουµε µε τα χέρια µας, τα στραγγίζουµε µε τις φούχτες µας και τα βάζουµε σε ένα καινούργιο µπολ.

Προσθέτουµε τα αυγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο και την τσικουδιά ή το ούζο.

Ρίχνουµε σιγά σιγά το αλεύρι µέχρι το µείγµα να σφίξει και να «στέκεται» στο κουτάλι της σούπας.

Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.

Ρίχνουµε κουταλιά κουταλιά το µείγµα και τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από όλες τις µεριές.

Τους βγάζουµε από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τους βάζουµε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους.


Yλικά


  •     4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  •     ½ κιλό λάπαθα ψιλοκοµµένα
  •     ½ κιλό σπανάκι ψιλοκοµµένο
  •     1 µατσάκι µάραθο ψιλοκοµµένο
  •     1 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
  •     2 µατσάκια φρέσκα κρεµµύδια
  •     2 αυγά
  •     2 κουταλιές της σούπας τσικουδιά ή ούζο
  •     ½ κουταλάκι τριµµένο γλυκάνισο
  •     1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι & αλάτι
  •     αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (όσο «σηκώσει»)

Πηγή: incrediblecrete.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr