Πόσες συνταγές για μακαρόνια αντέχετε? δέκα , είκοσι ? ιδού μακαρονάδες ορφανές παντρεμένες κλασσικές ...
Τεμπέλικη Ορφανή Μακαρονάδα
Συνταγή
- Φρέσκες τομάτες τριμμένες στον τρίφτη του κρεμμυδιού σε σαλατιέρα μεγάλη.
- Ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο ή στιμμένο σκόρδο όσο μας αρέσει.
- Προσθέτουμε και φύλλα βασιλικού.
- Βράζουμε μακαρόνια του γούστου μας κι όπως τα σουρώνουμε κι είναι ακόμα ζεστά τ' αδειάζουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
- Βεβαίως πάει με τυρί τριμμένο αν σας αρέσει.
- Βάζετε λίγο λάδι ή φρέσκο βούτυρο αν δεν αντέχετε χωρίς λιπαρό στοιχείο.
Αρέσει σε όλους, εφόσον τους αρέσει το σκόρδο, είναι δοκιμασμένη μακαρονάδα.
Καλή όρεξη!
Γνήσια Ιταλική Καρμπονάρα
Υλικά:
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 4 αυγά
- 250 γρ. περίπου μπέικον
- 250 γρ. περίπου τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ,όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία (για να γίνουν αl dente).
Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας πιπέρι και λίγη-λίγη την παρμεζάνα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε ένα τηγανάκι, τσιγαρίζουμε ίσα-ίσα το μπέικον (περίπου 5 λεπτά).
Αφού σουρώσουμε τα σπαγγέτι, τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το μίγμα μας και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά!
Έτοιμο!
Προσοχή:1) Δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι αφού η παρμεζάνα είναι αλμυρό τυρί
2) Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να μην "ψηθεί" το αυγό
Πένες με Τόνο
Υλικά:
- 1 πακέτο πένες
- 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
- 1 αβγό
- 3-4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 4-5 ελιές
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις πένες να βράσουν, τις σουρώνουμε και τις καίμε ελαφρά με το βούτυρο.
- Βάζουμε το αβγό να βράσει για περίπου 8 λεπτά (πρέπει το αβγό να κράταει λίγο, να μην είναι πολύ σφιχτό) και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σουρώνουμε τον τόνο από το λάδι του και τον βάζουμε σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι τον λιώνουμε.
- Κόβουμε τις ελιές σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε μεσα στο πιάτο. Προσθέτουμε το αβγό, την παρμεζάνα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ενα ομοιόμορφο μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στις πένες. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε.
Περισσότερες μακαρονάδες, εδώ:
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr