Πόσες συνταγές για μακαρόνια αντέχετε? δέκα , είκοσι ? ιδού μακαρονάδες ορφανές παντρεμένες κλασσικές ...

Τεμπέλικη Ορφανή Μακαρονάδα


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνταγή

  • Φρέσκες τομάτες τριμμένες στον τρίφτη του κρεμμυδιού σε σαλατιέρα μεγάλη.
  • Ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο ή στιμμένο σκόρδο όσο μας αρέσει.
  • Προσθέτουμε και φύλλα βασιλικού.
  • Βράζουμε μακαρόνια του γούστου μας κι όπως τα σουρώνουμε κι είναι ακόμα ζεστά τ' αδειάζουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
  • Βεβαίως πάει με τυρί τριμμένο αν σας αρέσει.
  • Βάζετε λίγο λάδι ή φρέσκο βούτυρο αν δεν αντέχετε χωρίς λιπαρό στοιχείο.

Αρέσει σε όλους, εφόσον τους αρέσει το σκόρδο, είναι δοκιμασμένη μακαρονάδα.

Καλή όρεξη!

Γνήσια Ιταλική Καρμπονάρα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. περίπου μπέικον
  • 250 γρ. περίπου τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:                                         

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ,όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία (για να γίνουν αl dente).

Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας πιπέρι και λίγη-λίγη την παρμεζάνα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε ένα τηγανάκι, τσιγαρίζουμε ίσα-ίσα το μπέικον (περίπου 5 λεπτά).

Αφού σουρώσουμε τα σπαγγέτι, τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το μίγμα μας και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά!

Έτοιμο!

Προσοχή:1) Δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι αφού η παρμεζάνα είναι αλμυρό τυρί

2) Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να μην "ψηθεί" το αυγό

Πένες με Τόνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά:

  • 1 πακέτο πένες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
  • 1 αβγό
  • 3-4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4-5 ελιές
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τις πένες να βράσουν, τις σουρώνουμε και τις καίμε ελαφρά με το βούτυρο.
  • Βάζουμε το αβγό να βράσει για περίπου 8 λεπτά (πρέπει το αβγό να κράταει λίγο, να μην είναι πολύ σφιχτό) και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σουρώνουμε τον τόνο από το λάδι του και τον βάζουμε σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι τον λιώνουμε.
  • Κόβουμε τις ελιές σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε μεσα στο πιάτο. Προσθέτουμε  το αβγό, την παρμεζάνα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ενα ομοιόμορφο μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στις πένες. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε.

Περισσότερες μακαρονάδες, εδώ:

http://greekcook.gr/categories/Pasta?page=2

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr