Με άρωμα μοσχοκάρυδου και μια ιδέα ‘’πορτοκάλι’’ η καροτόσουπα βελουτέ που θα τους κάνει να θέλουν κι άλλο ... η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δημιουργεί!

Καροτόσουπα βελουτέ με πράσα και γιαούρτι

Καροτόσουπα βελουτέ με πράσα και γιαούρτι

 Υλικά  

1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες 6 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες 5 φλιτζ. ζωμό κότας χυμό από 1 πορτοκάλι ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.σ. γιαούρτι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα αγουρέλαιο για το γαρνίρισμα Εκτέλεση 1. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. 2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Μόλις το φαγητό έρθει σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30΄. 3. Αλέθουμε τη βελουτέ με την πρέσα. Αν είναι πολύ αραιή την αφήνουμε να πάρει μία βράση για να πυκνώσει. Αν είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε λίγο ζωμό. Ισομοιράζουμε σε ζεστά πιάτα την καυτή σούπα. Γαρνίρουμε με το γιαούρτι και το μαϊντανό. Περιχύνουμε με λίγο αγουρέλαιο. Tips μερίδες 5 Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr