Κερασόπιτα με ζύμη αμυγδάλου-Ένα γλυκό εποχής από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να γλυκαθούμε!

Ιδανική τώρα που τα κεράσια είναι στην εποχή τους.

Ιδανική τώρα που τα κεράσια είναι στην εποχή τους.



Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη αμυγδάλου

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ανυγδαλόψυχα αλεσμένη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια
250 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
1 μεγάλο αβγό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κομμάτι λαδόκολλα

Για τη γέμιση

250 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
1/3 κ.γ. αλάτι
1 κιλό κεράσια
1 μεγάλο μήλο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ. σταγόνες βανίλιας ή εσανς αμυγδάλου Γ
Για το σερβίρισμα παγωτό βανίλια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη αμυγδάλου

Αφού λιώσουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει. Αλέθουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.

Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε σε μπολ. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (crable) ζύμη. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45', μέχρι να ροδίσει καλά.αν αρχίσει να σκούρα ίνες γρήγορα καλυπτουμε την επιφάνεια με αλουμινοχαρτο.

Ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη . 

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr