Πεντανόστιμη σαλάτα με φινόκιο, φουντούκια, ροκφόρ και σως μελιού και μαστιχάς από την μοναδική Νταϊάν Κόχυλα!


ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
2 μέτριες μαραθόριζες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ -1 κ.γ. αλεσμένη μαστίχα, κατά προτίμηση
1/3 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 κ.σ. φουντούκια χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
4 κ.σ. ροκφόρ τριμμένο

http://www.peoplegreece.com/wp-content/uploads/2014/04/16/koxila.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε τις λεπτές φέτες της μαραθόριζας σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά για να σφίξουν, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή σε μια πιατέλα.
Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλατοπίπερο και τη σκόνη Μαστίχας. Ενώ χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σως και να γίνει απαλή και κρεμώδης.
Πασπαλίζουμε τις μαραθόριζες με τα φουντούκια και το ροκφόρ και περιχύνουμε με τη σως μελιού και μαστίχας.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγα τρυφερά φουντωτά φύλλα μαραθόριζα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr