Σαλάτα ρόκα με vinaigrette πορτοκαλιού, μοτσαρέλα και γλυκοπατάτα ! Θα με θυμηθείτε!

Ένα γευστικότατο πιάτο, μία εξαιρετική επιλογή.

Ένα γευστικότατο πιάτο, μία εξαιρετική επιλογή.


Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. γλυκοπατάτες με τη φλούδα
200 γρ. mozzarella
150 γρ. ρόκα
1 πορτοκάλι
Vinaigrette
2 κ. σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ..

Σε ένα μεγάλο μπολ τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τις πατάτες.
Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, γυρνώντας της κι από τις δυο πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 1 ώρα.

Πλένουμε καλά τη ρόκα και ξεχωρίσουμε τα φύλλα ένα ένα (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα 2 ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά). Στεγνώνουμε καλά τα φύλλα σε χαρτί κουζίνας.

Στραγγίζουμε τη mozzarella και κόβουμε κάθε μια σε 2 ημισφαίρια.
Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη. Τις προσθέτουμε στη σαλατιέρα αφού έχουν κρυώσει μαζί με τη mozzarella και τη ρόκα.

Παίρνουμε πρώτα το ξύσμα από το πορτοκάλι. Μετά το ξεφλουδίζουμε από την άσπρη ψίχα. Το κόβουμε κατακόρυφα ακολουθώντας τις μεμβράνες και δημιουργούμε κομμάτια σε σχήμα φεγγαριού.

Προσθέτουμε στη σαλάτα. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και χτυπάμε με σύρμα.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σερβίρουμε...

Πηγή: mastercook.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr