Φρυγανιά Ζακύνθου μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης-Μια τοπική λιχουδιά από το φιόρο του Λεβάντε που θα σας ξετρελάνει



ΥΛΙΚΑ

·         20 φέτες φρυγανιά

·         240 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου (βανίλια)

·         8 ποτήρια γάλα

·         300 γραμμάρια ζάχαρη

·         κανέλα σκόνη

·         τριμμένο καρύδι καβουρδισμένο



ΣΙΡΟΠΙ

·         2 ξυλάκι κανέλα

·         6 στικ γαρίφαλα

·         4 κούπες νερό

·         2 κούπες ζάχαρη

ΣΑΝΤΙΓΙ

·         4 κουτάκια ermol

·         200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

·         200 γραμμάρια γάλα

 
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1.    Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε για 7 λεπτά να γίνει το σιρόπι.

2.    Σε μία λαμαρίνα για ψυγείο στρώνουμε τις φέτες φρυγανιάς, τις περιχύνουμε με το σιρόπι που θα έχουμε ετοιμάσει και ρίχνουμε λίγη κανέλα από πάνω.

3.    Σε ένα μπολ βάζουμε 1 ποτήρι γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.

4.    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.

5.    Ξαναβάζουμε επάνω στη φωτιά και βράζουμε λίγο ακόμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.

6.    Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή πάνω στην σιροπιασμένη φρυγανιά τοποθετώντας στο ψυγείο.

7.    Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας την ermol. την ζάχαρη άχνη και το γάλα και το περιχύνουμε στην λαμαρίνα με την φρυγανιά με την κρέμα.

8.    Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον.

Tips

Αντί για καρυδόψιχα μπορούμε να βάλουμε και φιλέ αμύγδαλο. Μπορεί να συνοδευτεί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr