Θέλετε να του επιβεβαιώσετε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι; Καλέστε Λευτέρη Λαζάρου και φτιάξτε Γαρίδες με σάλτσα κάρι και μπισκότο αρωματισμένο με κουρκουμά-Divine!

Ένα καλοκαιρινό πιάτο, που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας! Λαχταριστές γευστικότατες γαρίδες πάνω σε μπισκότο αρωματισμένο κουρκουμά!



Υλικά

γαρίδες μέτριου μεγέθους: 16 καθαρισμένες από κεφάλι

ελαιόλαδο: 20 ml

σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένο

μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος

ζωμός καραβίδας: 100 ml

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Υλικά για τη σάλτσα κάρι

ελαιόλαδο: 20 ml

κάρι: 1½ κουταλάκι του γλυκού

κουρκουμάς: 1½ κουταλιά της σούπας

ζωμός καραβίδας: 300 ml

κρέμα γάλακτος: 200 ml

χυμός λεμόνι: 60 ml

άνηθος: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος

αλάτι: 1/2 κουταλιά της σούπας

πιπέρι: 1/2 κουταλιά της σούπας

κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας

Υλικά για το μπισκότο

βούτυρο: 125 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου

ζάχαρη: 50 γρ.

αυγό: 1

αλάτι: λίγο

αλεύρι: 250 γρ.



Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη για το μπισκότο, βάζοντας το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάτε για 15΄, μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε το αυγό και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνετε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 20΄ εκτός ψυγείου.

  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1600 C και ανοίγετε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο. Κόβετε με ένα μαχαίρι τετράγωνα κομμάτια και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνετε για 12΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε ένα δοχείο, το οποίο θα πρέπει να κλείνει καλά, για να παραμείνουν τραγανά.

  3. Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα κάρι, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κάρι και τον κουρκουμά. Σοτάρετε για 1΄ και σβήνετε με το ζωμό καραβίδας (300 ml). Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5΄ σε μέτρια φωτιά. Αραιώνετε με λίγο νερό το κορν φλάουρ και δένετε τη σάλτσα.

  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, μαζί με τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, και μόλις ζεσταθούν ρίχνετε τις γαρίδες. Σοτάρετε και από τις 2 πλευρές, σβήνετε με το ζωμό καραβίδας (100 ml) και προσθέτετε τη σάλτσα κάρι που ετοιμάσατε. Βράζετε για 3΄ και αποσύρετε από τη φωτιά.

  5. Απλώνετε σε 4 πιάτα τη σάλτσα έτσι ώστε να καλύψει όλο το πιάτο. Βάζετε από ένα μπισκότο σε κάθε πιάτο και στις άκρες τοποθετείτε τις γαρίδες. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα, στολίζετε με λίγο άνηθο (προαιρετικά) και ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr