Φιογκάκια με τόνο ελιές και κάπαρη από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη - Ένα δροσερό, ελαφρύ πιάτο για τις ζεστές ημέρες που θα ακολουθήσουν!

  • http://akispetretzikis.com/system/uploads/medium/data/1057/recipe_main_5.jpg
  • Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

  • Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για όση ώρα αναφέρεται στη συσκευασία τους.
  • Αφαιρούμε, στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.


  • Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα ζυμαρικά ξεπλένουμε καλά την κάπαρη με πολύ νερό. Στραγγίζουμε.


  • Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε στραγγίξει, τις ελιές και στο τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη…
  • Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.
  • 
Σερβίρουμε αμέσως.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
  • 4 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι πιπέρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr