Όταν ο Λευτέρης Λάζαρου «κεντάει» στα θαλασσινά απλά υποκλινόμαστε - Γαρίδες με δίχρωμη σάλτσα αρακά για το μεσημεριανό σας ουζάκι!

 

http://www.icookgreek.com/cache/com_zoo/images/garidesdixromisaltsaaraka_ab396e85d0835a433d8ef9338f21b8bf.jpg

Ευχαριστούμε το icookgreek.com για την συνταγή

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄ ακόμα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, προσθέτετε το πράσο και πασπαλίζετε με τον άνηθο.
  2. Σβήνετε με 500 ml ζωμό καραβίδας, προσθέτετε εάν θέλετε τον πουρέ σκόρδου και βράζετε για 7΄. Αφαιρείτε τον μισό αρακά από την κατσαρόλα και τον πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με 150 ml ζωμό καραβίδας. Περνάτε το μείγμα από ψιλή σήτα και το κρατάτε στην άκρη ζεστό.
  3. Στην κατσαρόλα, όπου έχει μείνει ο υπόλοιπος αρακάς, ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και βράζετε για 5΄ ακόμα. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές και τις βράζετε για 3΄. Αφαιρείτε τις γαρίδες και τον αστεροειδή γλυκάνισο από τον αρακά, περνάτε τον κοκκινιστό αρακά μαζί με 150 ml ζωμό καραβίδας από το μπλέντερ και από ψιλή σήτα.
  4. Σε 4 πιάτα τοποθετείτε την πράσινη σάλτσα στο κέντρο και περιμετρικά ρίχνετε την κόκκινη σάλτσα. Στολίζετε το κάθε πιάτο με 3 γαρίδες, ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.

Υλικά

  • ελαιόλαδο: 100 ml
  • κρεμμύδια ξερά: 3 ψιλοκομμένα
  • αρακάς: 500 γρ.
  • αλάτι: 3/4 κουταλιά της σούπας
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο: 1/4 κουταλάκι του γλυκού
  • άνηθος: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
  • ζωμός καραβίδας: 800 ml
  • πουρές σκόρδου: 1 κουταλιά της σούπας (προαιρετικά)
  • αστεροειδής γλυκάνισος: 3 κομμάτια
  • πράσο: 1 ψιλοκομμένο
  • σάλτσα ντομάτας: 500 γρ. έτοιμη ή σπιτική
  • γαρίδες: 12 μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr