O master chef των θαλασσινών Λευτέρης Λαζάρου προτείνει τρεις συνταγές για σολομό, λαβράκι και γαρίδες!

http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2014/04/1122.jpg

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ



Ευχαριστούμε το missbloom.gr για την παραχώρηση των συνταγών

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Υλικά για 4 άτομα

2 λαβράκια (700-800 γρ. καθαρισμένο το καθένα)
300 γρ. παντζάρια
200 γρ. τοματίνια Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και φιλετάρουμε τα λαβράκια αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά και τα μικρά κόκαλα. Βάζουμε στο κέντρο ενός μεγάλου φύλλο λαδόκολλας το κάθε φιλέτο ξεχωριστά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τοματίνια, το σκόρδο, το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και τα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την λαδόκολλα σε σχήμα φάκελου. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Tip: Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να βράσουμε πρώτα τα παντζάρια και στην συνέχεια να τα βάλουμε στην λαδόκολλα.

ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ

http://www.missbloom.gr/media/pics/MAY/DECO/lazarou/tartar.jpg

Προετοιμασία 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα


400γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
1 κουταλιά της σούπας τσάϊβς
Ξύσμα από 2 lime
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο βανίλιας
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση


Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια και τον ανακατεύουμε σε μία μπασίνα με τα ψιλοκομμένα τσάϊβς, το σέλερι, τα αγγουράκια και το ξύσμα από το lime.
Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο βανίλιας και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σερβίρουμε μαζί με λίγα φύλλα μουστάρδας.

Tip: Προσοχή το ψάρι να είναι αρκετά φρέσκο για να γίνει ταρτάρ.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

http://www.missbloom.gr/media/pics/MAY/DECO/lazarou/garides.jpg

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα


8 γαρίδες Νο2
100γρ. αλεύρι
80 ml γάλα καρύδας
Αλάτι - πιπέρι

3 φέτες ανανά ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 lime
1κουταλιά της σούπας μέλι
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι και το έντερο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα καρύδας να γίνει χυλός και βουτάμε τις γαρίδες μέσα. Τηγανίζουμε τις γαρίδες σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τον ανανά, την πιπεριά και ρίχνουμε το μέλι. Σβήνουμε με τον χυμό από το πορτοκάλι και το lime. Αφήνουμε την σάλτσα να γλασάρει και σερβίρουμε τις γαρίδες με την ζεστή σάλτσα.

Tip:
Δεν πρέπει να αλατοπιπερώσουμε τις γαρίδες πριν το τηγάνισμα γιατί δεν θα κάνουν κρούστα. - See more at: http://www.missbloom.gr/gourmet/syntages-apo-chef/4972/articles/garides… 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

8 γαρίδες Νο2
100γρ. αλεύρι
80 ml γάλα καρύδας
Αλάτι - πιπέρι

3 φέτες ανανά ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 lime
1κουταλιά της σούπας μέλι
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι και το έντερο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα καρύδας να γίνει χυλός και βουτάμε τις γαρίδες μέσα. Τηγανίζουμε τις γαρίδες σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τον ανανά, την πιπεριά και ρίχνουμε το μέλι. Σβήνουμε με τον χυμό από το πορτοκάλι και το lime. Αφήνουμε την σάλτσα να γλασάρει και σερβίρουμε τις γαρίδες με την ζεστή σάλτσα.

Tip: Δεν πρέπει να αλατοπιπερώσουμε τις γαρίδες πριν το τηγάνισμα γιατί δεν θα κάνουν κρούστα.
ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ




Χρόνος προετοιμασίας: 20’


Υλικά για 4 άτομα


2 λαβράκια (700-800 γρ. καθαρισμένο το καθένα)
300 γρ. παντζάρια
200 γρ. τοματίνια Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και φιλετάρουμε τα λαβράκια αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά και τα μικρά κόκαλα. Βάζουμε στο κέντρο ενός μεγάλου φύλλο λαδόκολλας το κάθε φιλέτο ξεχωριστά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τοματίνια, το σκόρδο, το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και τα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την λαδόκολλα σε σχήμα φάκελου. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Tip:
Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να βράσουμε πρώτα τα παντζάρια και στην συνέχεια να τα βάλουμε στην λαδόκολλα.
- See more at: http://www.missbloom.gr/gourmet/syntages-apo-chef/4970/articles/o-maste…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr