Ο ταλαντούχος σεφ, Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει για εμάς την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή: Χταποδάκι τραγανό με μπαλσάμικο και μέλι!

Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί και το ξύδι για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.

Recipe main 13
Eυχαριστούμε το http://akispetretzikis.com για την παραχώρηση των συνταγών

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί και το ξύδι για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.

  • Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

  • Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού, μπαλσάμικο και μέλι



Συστατικά

    2 σκελίδες σκόρδο

    3 κρεμμύδια

    15 ντοματίνια κομμένα σε καρέ

    100 ml λευκό κρασί

    3 κουταλιές της σούπας μέλι

    5-6 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

    λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

    1 κιλό χταπόδι πλοκάμια

    3 κουταλιές της σούπας ξύδι

http://www.antenna.gr/imgHandler/820/918755ef-5c6c-40c5-a713-374af458a121.jpg

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr