Άγριο λαβράκι με βότανα και ντοματίνια βουτύρου-Καλοκαιρινό ψαράκι από την σεφ μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα άγριο λαβράκι με το δέρμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκ. σκόρδο σκόρδο με την φλούδα (ψημένα σε λάδι)
4-5 φύλλα φύλλα φασκόμηλο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα κομμένα στη μέση
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο




Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση

Τυλίγουμε τα σκόρδα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 30' στους 180ºC.
Εναλλακτικά ψήνουμε τα σκόρδα με την φλούδα τους καλυμμένα με ελαιόλαδο. Αφού κρυώσουν τα ζουλάμε και παίρνουμε την κρέμα τους. Προσθέτουμε τα βότανα κι αλατοπίπερο.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια ,το βούτυρο και την κρέμα σκόρδο με μυρωδικά .σοτάρουμε ανακατεύοντας τακτικά για 5'.
Χαράζουμε ελαφρά την πέτσα του ψαριού. Λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος που έχουμε ζεσταίνει καλά,τοποθετώντας τα φιλέματα με την πέτσα στο καυτό σκεύος. Μέτα από 4'-5' αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα άγριο λαβράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο 3'-4'επιπλέον.
Ισομοιράζουμε σε πιάτα τα ντοματίνια βουτύρου και τοποθετούμε επάνω το λαβράκι με τη πλευρά του δέρματος προς τα εμάς. Σερβίρουμε αμέσως.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr