Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά! για σίγουρη επιτυχία !
Για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας και δεν έχετε πολύ χρόνο για να αφιερώνετε στην κουζίνα, το φαγητό αυτό είναι ό,τι καλύτερο.
Για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας και δεν έχετε πολύ χρόνο για να αφιερώνετε στην κουζίνα, το φαγητό αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Προσωπικά, μου αρέσει να το συνοδεύω με γιαούρτι.
Υλικά
• 1½ κιλό μοσχάρι (χτένι σπάλας) κομμένο σε μπουκιές
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
• 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε τέταρτα
• 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε τέταρτα
• 2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ (μπουκιά)
• 250 γραμμ. ασπρομανίταρα ολόκληρα
• 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
• 1/2 κ.γλ. ρίγανη
• 1/2 κ.γλ. δυόσμος
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε γάστρα πήλινη γιατί κρατάει τα υγρά του φαγητού και ψήνεται πιο σωστά. Βάζουμε το κρέας στη γάστρα. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς και τα μανιτάρια ολόκληρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 30΄, οπότε και ελέγχουμε αν το κρέας έχει ψηθεί. Νερό δεν προσθέτουμε γιατί τα λαχανικά θα κατεβάσουν υγρά. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά τριγύρω.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr