Ένα «εύκολο» ψαράκι με χοντρό αλάτι και ξύσμα νεραντζιού - μεσογειακό πιάτο delicious!
Φιλέτο ψαριού με αλάτι και χυμό νεραντζιού. Αλµύρα, ένταση, χρώµα και άρωµα στα φιλέτα λευκού ψαριού.
Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό αλάτι µε αιθέρια έλαια νεραντζιού. Θα προσδώσει αλμύρα, ένταση, χρώμα και άρωμα στα φιλέτα λευκού ψαριού. Και µη φοβηθείτε τον χυμό του νεραντζιού, γιατί δεν είναι πικρός. Μοιάζει µε λεμόνι και πορτοκάλι ταυτόχρονα.
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα):
Για το αλάτι νεραντζιού
3 κ.σ. ξύσµα νεραντζιού
3 κ.σ. χονδρό αλάτι
Για τα καρότα
2 µεγάλα καρότα, κοµµένα σε µπαστουνάκια
6 ελιές, µαύρες, σε φετούλες
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι νεραντζιού
χυµός από 1 νεράντζι
2 κ.γ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
Για το ψάρι
2 φιλέτα λευκού ψαριού
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ακόµη για το σερβίρισµα
1 πρέζα αλάτι νεραντζιού
χυµός από ½ νεράντζι
1 πρέζα φρέσκο θυµάρι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το ξύσμα νεραντζιού µε το αλάτι. Το μείγμα θα αποκτήσει πορτοκαλί χρώμα και θα είναι νωπό. Το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως και το φυλάμε σε βαζάκια. Διατηρείται έναν χρόνο.
Αχνίζουμε τα καρότα σε ένα τηγάνι µε λίγο νερό, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ελιές, ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό νεραντζιού και τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Αλείφουμε τα φιλέτα µε ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε µέτρια φωτιά. Μόλις οι άκρες γίνουν αδιαφανείς, τα γυρίζουµε από την άλλη. Θα έχουν ψηθεί όταν θα αρχίσουν να «σπάνε» ελαφρά, όταν τα σηκώνουµε µε τη σπάτουλα. Τα σερβίρουµε µε φρέσκο ελαιόλαδο, αλάτι και χυµό νεραντζιού και φρέσκο θυµάρι. Συνοδεύουµε µε τα καρότα.
Με την ίδια μέθοδο μπορείτε να φτιάξετε αλάτι πορτοκαλιού, λεμονιού, μοσχολέμονου ή περγαμόντου.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr