Guardian: Έλληνας κρύβει εκατομμύρια σε εξωτικές offshore – Τα 32 τρισ. δολάρια των μεγιστάνων του πλανήτη

Σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με χιλιάδες πλουσίους οι οποίοι διατηρούν off shore στον φορολογικό παράδεισο τον Βρετανικών Παρθένων Νήσων, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με χιλιάδες πλουσίους οι οποίοι διατηρούν off shore στον φορολογικό παράδεισο τον Βρετανικών Παρθένων Νήσων, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα Guardian.


Ανάμεσα στους κατόχους, βρίσκονται πρωτοκλασάτα ονόματα που προέρχονται είτε από την πολιτική είτε από τον επιχειρηματικό κλάδο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από την λίστα αυτή και ένας Έλληνας.

Τα στοιχεία έγιναν γνωστά μετά από μαζική διαρροή εγγράφων από τις Παρθένες Νήσους μέσω e-mail, ενώ σύμφωνα με τον Guardian ο πλούτος που κρύβεται στις off shore αυτές ξεπερνάει τα 32 τρισεκατομμύρια δολάρια! Μετά την διαρροή την ευθύνη για την δημοσιοποίηση ανέλαβε η Διεθνής Κοινοπραξία των Δημοσιογράφων για την έρευνα με έδρα την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ η οποία συνεργάστηκε με τον βρετανικό Guardian και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ανάμεσα στα ονόματα που βλέπουμε είναι ο πάμπλουτος πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, οι δύο κόρες του, η σύζυγος του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ιγκορ Σουβάλοφ, και η κόρη του δικτάτορα των Φιλιππίνων.

Ωστόσο τα ονόματα στα οποία «πέφτει» το μάτι είναι ο Σκοτ Γιάνγκ ο εκατομμυριούχος συνεργάτης του Μπόρις Μπερεζόφσκι, του Ρώσου μεγιστάνα και αντιπάλου του Βλαντιμίρ Πούτιν που βρέθηκε νεκρός. Ο άνθρωπος αυτός είναι τώρα φυλακισμένος. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του σύμφωνα με τα δημοσιεύματα διοικεί και διαχειρίζεται μία από τις εταιρείες του πελάτη του που βρίσκεται στον βρετανικό φορολογικό παράδεισο.

Επίσης συναντάμε έναν από τους ανθρώπους που χρηματοδότησαν τον Φρανσουά Ολάντ στην προεκλογική του εκστρατεία, τον Ζαν Ζακ Οζιέρ. Ο Οζιέρ έχει δημιουργήσιε έναν κολοσσό ο οποίος ασχολείται με τις διανομές στην Κίνα. ¨Εδρα του τα νησιά Κέιμαν

Επειδή όπως είπαμε συναντάμε και έναν Έλληνα στην λίστα αυτή, ο συμπατριώτης μας είναι ο 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης. Ο 44χρονος καταδικάστηκε στο παρελθόν για απάτη ύψους 922 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον Guardian ο Καλλάκης κατάφερε μαζί με τον συνέταιρό του να ξεγελά τις τράπεζες και να καταφέρει να αποσπάσει τεράστια ποσά σε δάνεια τα ψευδή στοιχεία που έδινε είχαν να κάνουν με ανύπαρκτες επιχειρήσεις οι οποίες είχαν ως έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr