Γάμος Πριγκίπισσας Θεοδώρας – Μάθιου Κουμάρ: Αντί για στέφανα τους έστεψαν με κορώνες – Ο συμβολισμός της βασιλικής παράδοσης (φωτό)

Ακολούθησαν το πρωτόκολλο.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου παντρεύτηκε τον καλό της, τον Μάθιου Κουμάρ, η Πριγκίπισσα Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία πολλών royal και μη καλεσμένων.

Η όμορφη νυφούλα φορούσε ένα δαντελένιο νυφικό δια χειρός Σήλια Κριθαριώτη με το δαντελένιο πέπλο και την Cartier τιάρα της μητέρας της.

Την συνόδευσε ως νύφη ο αδελφός της Παύλος ο οποίος την φίλησε πριν την παραδώσει στον γαμπρό.

γαμος θεοδωρας επισημες μεγαλες

Από το εσωτερικό του ναού δεν κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες, καθώς δεν επιτρεπόντουσαν να μπουν εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

γαμος θεοδωρας επισημες μεγαλες

Συνεπώς η οικογένεια δημοσίευσέ η ίδια φωτογραφίες από μέσα, λίγες αλλά ωραίες.

γαμος θεοδωρας επισημες μεγαλες

Βλέπουμε από τα στιγμιότυπα αυτά ότι αρμονία και την τάξη επικρατεί μέσα στην εκκλησία.

γαμος θεοδωρας επισημες μεγαλες

Μπροστά στο ζευγάρι είναι το περίτεχνο σκαλιστό χρυσό τραπέζι με το μάρμαρο, στο οποίο διακρίνουμε το Ευαγγέλιο και τις δύο κορώνες που χρησιμοποιήθηκαν αντί για τα στέφανα.

Οι κορώνες αποτελούν παράδοση για τα βασιλικά ζευγάρια.

θεοδωρα

instagram

Οι κορώνες γάμου χρησιμοποιούνται κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου και τοποθετούνται την κεφαλή του γαμπρού και της νύφης, το τελετουργικό αυτό συμβολίζει την στέψη του ζευγαριού σαν βασιλιά και βασίλισσα στο νέο τους σπιτικό. 

Οι κορώνες γάμου είναι κατασκευασμένες από ορείχαλκο, επίχρυσες διακοσμημένες με πέτρες και πωλούνται σε διάφορα σχέδια στο εμπόριο.

Πιθανότατα, μάλιστα το ζευγάρι να χρησιμοποίησε τις ίδιες κορώνες με εκείνες που είχαν χρησιμοποιήσει ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία πριν από 60 χρόνια στον ίδιο Ναό.

Διαβάστε ακόμα: Γάμος Πριγκίπισσας Θεοδώρας – Μάθιου Κουμάρ: Η Μαρία Ολυμπία με τις θείες της, Αλεξία & Νίνα Φλορ ξεσάλωσαν – Ο έξαλλος χορός τους (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Άννα-Μαρία: Η εμβληματική εμφάνιση στον γάμο της κόρης της, Θεοδώρας - Το ιδιαίτερο κόσμημα με τα λευκά μαργαριτάρια & handmade τσάντα της αδερφής της, Βασίλισσας Μαργκρέτε (φωτό)

Διαβάστε ακόμα: Γάμος πριγκίπισσας Θεοδώρας-Μάθιου Κουμάρ: Τα 6+1 βίντεο - Η άφιξη της νύφης με τον αδερφό της, Παύλο & η κοπή της εντυπωσιακής τετραώροφης τούρτας

Διαβάστε ακόμα: Γάμος πριγκίπισσας Θεοδώρας-Μάθιου Κουμάρ: Οι ηχηρές απουσίες & ο καταχαρούμενος γαμπρός - "Άφαντοι" οι royals της Αγγλίας & ο πρώτος ξάδερφος της νύφης, Φελίπε

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr