Στο Παλλάς λόγω ... καιρού, η πρεμιέρα της διεθνούς παραγωγής με Ίθαν Χώκ και ποοολύ Μεσσηνία (φωτό & βίντεο)

Η πρεμιέρα του 3ου Θερινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), της μεγάλης καλοκαιρινής κινηματογραφικής διοργάνωσης της πόλης, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με μια διεθνούς ακτινοβολίας τελετή στο θέατρο «Παλλάς».

Η πρεμιέρα του 3ου Θερινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), της μεγάλης καλοκαιρινής κινηματογραφικής διοργάνωσης της πόλης, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με μια διεθνούς ακτινοβολίας τελετή στο θέατρο «Παλλάς».



Ο Ιθαν Χοκ με τη Ζιλί Ντελπί λίγο πριν από την πρεμιέρα της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα»

Μπορεί τα έκτακτα μετεωρολογικά φαινόμενα να άλλαξαν τα σχέδια των διοργανωτών και η προβολή του «Πριν τα μεσάνυχτα» να μην έγινε στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Σινέ Θησείο, όπως είχε ανακοινωθεί, ωστόσο ο πεζόδρομος της Βουκουρεστίου φωτίστηκε από τη λάμψη των επίτιμων προσκεκλημένων της πρεμιέρας: Οι συντελεστές της ταινίας, ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οι πρωταγωνιστές Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, οι Ελληνες ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη και Πάνος Κορώνης ήταν εκεί, καθώς και η Χάρις Αλεξίου που ερμηνεύει το τραγούδι της ταινίας («Για ένα τανγκό»), όπως γράφει το ethnos.gr.



Ολοι οι συντελεστές της ταινίας.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη βραδιά η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η εκδότρια του περιοδικού «ΣΙΝΕΜΑ» και πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Μαρία Μπόμπολα και η διευθύνουσα σύμβουλος της Feelgood Entertainment Ειρήνη Σουγανίδου, ενώ παρευρέθησαν επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα όπως ο Στέφανος Μάνος, βουλευτές από τη Μεσσηνία και ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος (παραγωγός της ταινίας με την εταιρεία του «Faliro House»), καθώς και ο αδελφός του Αχιλλέας, ιδιοκτήτης του κοσμικού θερέτρου Costa Navarino.

Το «κόκκινο χαλί» φωτίστηκε από τα φλας των φωτορεπόρτερ που συνωστίσθηκαν να καλύψουν το σπουδαίο γεγονός του καλοκαιριού, ενώ ο Ιθαν Χοκ έσπευσε να υπογράψει αυτόγραφα προκειμένου να ευχαριστήσει τις συγκεντρωμένες θαυμάστριες που φώναζαν από χαρά. Λίγο πριν δήλωσε «Είναι υπέροχα που είμαι εδώ».




Η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Ορέστη Ανδρεαδάκη

Στους επίσημους προσκεκλημένους διακρίναμε: τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή με τη σύζυγό του Ελένη, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη με τον Σάκη Ρουβά, τη Μαριάννα Λάτση, την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου, αλλά και τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Λήδα Ματσάγγου.
Τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου (παίζει στη νέα του ταινία), τον Ηλία Ψινάκη με τον Πάρη Κασιδόκωστα, τους σκηνοθέτες Νίκο Περάκη και Ντένη Ηλιάδη, τον παραγωγό Κώστα Λαμπρόπουλο, τον σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο, τον Αντώνη Λουδάρο και την Ολγα Μαλέα.



Μετά την είσοδο των προσκεκλημένων στον χώρο του κινηματογράφου και λίγο πριν από την προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, πήρε πρώτος τον λόγο και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τονίζοντας πως η τριλογία του Ιθαν Χοκ, της Ζιλί Ντελπί και του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μάς έμαθε πως «το όνειρο τρέφει τον έρωτα αλλά ο έρωτας για να κρατήσει πρέπει να γίνει ταξίδι ψυχής, αφοσίωσης κι υπομονής. Αυτό το μαγευτικό ταξίδι του έρωτα και της αφοσίωσης ολοκληρώνεται στην Ελλάδα. Εξίσου μαγευτικά, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς», είπε απευθυνόμενος στο κοινό.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους φορείς εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της πρεμιέρας και ξεχώρισε την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη (η οποία είχε και την ιδέα), τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, παραγωγό της ταινίας, και τη Feelgood Enter- tainment, που έχει την ευθύνη της διανομής της.



Η εκδότρια του περιοδικού «Σινεμά» και πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Μαρία Μπόμπολα

Ανακοίνωσε, ακόμα, μέρος των φετινών εκδηλώσεων του 3ου Athens Open Air Film Festival, λέγοντας πως «σκοπός του είναι να δείξουμε την αισιόδοξη εικόνα του σύγχρονου πολιτισμού, που μπορεί να νικήσει τον φόβο. Αυτή η εικόνα της Ελλάδας που αγαπάμε λάμπει μέσα από το ταλέντο των Ιθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και όλων των Ελλήνων ηθοποιών και του ελληνικού συνεργείου (η ταινία είχε εξ ολοκλήρου ελληνικό συνεργείο)».
Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης ολοκλήρωσε τον λόγο του σημειώνοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολα, μπορεί να είναι πληγωμένη, αλλά είναι όρθια, είναι ζωντανή. Είναι πανέμορφη. Κι εμείς υποσχόμαστε να αναδείξουμε αυτή την Ελλάδα, την αισιόδοξη, και να βοηθήσουμε να τη δουν οι πάντες, σε όλο τον κόσμο, να την κάνουμε εικόνα του μέλλοντός μας, μέσα από τον σύγχρονο πολιτισμό μας».



Στη σκηνή ανέβηκαν μετά ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος και η Ειρήνη Σουγανίδου, καθώς και οι τρεις βασικοί συντελεστές της ταινίας. «Ηλθα εδώ πριν από έναν χρόνο για να κάνω ρεπεράζ και ακύρωσα τα ταξίδια μου στις υπόλοιπες χώρες», είπε χειροκροτούμενος από το κοινό ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη μας ευρωπαϊκή πρεμιέρα, μετά το Φεστιβάλ του Βερολίνου», δήλωσε η Ζιλί Ντελπί.
Ο Ιθαν Χοκ ευχαρίστησε τον παραγωγό της ταινίας Χρήστο Κωνσταντακόπουλο που τους βοήθησε από την πρώτη στιγμή, όπως και την Αθηνά Τσαγγάρη, στενή φίλη του σκηνοθέτη. «Σε ευχαριστώ, πραγματοποίησες την υπόσχεσή σου», είπε χαρακτηριστικά στην Αθηνά Τσαγγάρη.



Ο Ιθαν Χοκ υπογράφει αυτόγραφα

Στο τέλος ευχήθηκε στους θεατές να διασκεδάσουν με την ταινία, η οποία προβλήθηκε αμέσως μετά. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα λαμπερό πάρτι στον σύγχρονο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης.
Το 3o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται φέτος με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ενώ βασικός συνεργάτης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η χθεσινή πρεμιέρα επιβεβαίωσε ότι παρά την οικονομική κρίση η Αθήνα μπορεί να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης και ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη της χώρας.
Το «Πριν τα μεσάνυχτα» θα προβάλλεται από αύριο στις ελληνικές αίθουσες.


Video streaming by Ustream

Η ΤΑΙΝΙΑ
Από την Καρδαμύλη έως την Πύλο και την Κορώνη
Το «Πριν τα μεσάνυχτα» είναι η τρίτη ταινία στη σειρά των τριών συνεργατών Ιθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που καταπιάνεται με τον έρωτα του Τζέσε και της Σελίν σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους (όλα ξεκίνησαν με το «Πριν το ξημέρωμα» στη Βιέννη το 1995, η ιστορία συνεχίστηκε με το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» στο Παρίσι το 2004 και τώρα στην Ελλάδα, στην Πελοπόννησο).
Το φιλμ γυρίστηκε το περσινό καλοκαίρι στη Μεσσηνία. Η κάμερα του Λινκλέιτερ περιπλανήθηκε παρέα με τους πρωταγωνιστές από το σπίτι του αείμνηστου περιηγητή συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη μέχρι την Πύλο και την Κορώνη.
Σε αυτή τη γραφική διαδρομή με φόντο την Ελλάδα του θέρους, μας αποκαλύπτεται τι επιφυλάσσει η ζωή για το ιδιαίτερο αυτό ζευγάρι, σύμφωνα πάντα με τη συγγραφική πένα και των τριών συντελεστών.
1,4 εκατ. δολάρια
Οπως είναι γνωστό, πίσω από την παραγωγή της ταινίας βρίσκεται η εταιρεία Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του θερέτρου Costa Navarino, ενώ στο καστ συμμετέχει και ο βραβευμένος με Οσκαρ διευθυντής φωτογραφίας του «Αλέξη Ζορμπά», Γουόλτερ Λασάλι.
Το συνεργείο, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή φωτογραφίας Χρήστου Βουδούρη, απαρτίστηκε ως επί το πλείστον από Ελληνες.
Εχοντας πάρει εξαιρετικές κριτικές, το «Πριν τα μεσάνυχτα» προβάλλεται από τις 24 Μαΐου σε κλειστό κύκλωμα αιθουσών στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας έως σήμερα πάνω από 1,4 εκατομμύριο δολάρια, ενώ έπεται το άνοιγμά του σε περισσότερες αίθουσες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Athens Open Air Film Festival
Καλοκαίρι με διεθνείς παραγωγές

To Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας αγκαλιάζει διεθνείς παραγωγές, όπως είναι το «Πριν τα μεσάνυχτα», και απλώνει τις εκδηλώσεις του σε όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι ανοιχτές κινηματογραφικές προβολές βοηθούν και τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας και προσφέρουν στους κατοίκους της υψηλή ψυχαγωγία. Φέτος θα προβληθούν κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, αλλά και μεγάλες ταινίες του καλοκαιριού σε αβάν πρεμιέρ.
Θα δούμε επίσης σπάνια διαμάντια του ανεξάρτητου κινηματογράφου, πρωτοποριακές μικρού μήκους καθώς και ελληνικές ταινίες-ορόσημα στην ιστορία του ελληνικού σινεμά. Ανάμεσά τους τα φιλμ «Ζέλιγκ» του Γούντι Αλεν, «Η μεγάλη ανατριχίλα» του Λ. Κάσνταν, «Ο καρδιοκατακτητής» του Τζέρι Λιούις και «Ενα τρελό θηριοτροφείο» του Τζ. Λάντις αλλά και «Οι απέναντι» του Γ. Πανουσόπουλου, «Φωτογραφία» του Ν. Παπατάκη και «Ονειρεύομαι τους φίλους μου» του Ν. Παναγιωτόπουλου (φόρος τιμής στον Λ. Βογιατζή).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ