Η "άτακτη" πριγκίπισσα Märtha Louise έγινε 53 ετών! Το πρώτο διαζύγιο & ο λαμπερός γάμος με τον σαμάνο, Ντούρεκ Βέρετ (φωτό)

Έχει αποκτήσει τρεις κόρες με τον συγγραφέα Άρι Μπεν 

Ιδιαίτερη ήταν η χθεσινή ημέρα για την πριγκίπισσα Märtha Louise, καθώς είχε γενέθλια!

Η "άτακτη" royal της Νορβηγίας έγινε 53 ετών και σίγουρα διανύει την ωραιότερο περίοδο της ζωής της, αφού πριν μερικές εβδομάδες παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Ντούρεκ Βέρετ.

Ας κάνουμε, ωστόσο μία σύντομη αναδρομή στην μελαχρινή/ εναλλακτική πριγκίπισσα του Βορρά!

Η Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας (22 Σεπτεμβρίου 1971 -) είναι το μεγαλύτερο παιδί και η μοναδική κόρη του βασιλιά Χάραλντ Ε΄ και της βασίλισσας Σόνια της Νορβηγίας.

Είναι τέταρτη στην γραμμή διαδοχής του Νορβηγικού θρόνου, μετά τον αδελφό της και τα ανίψια της, βρίσκεται επίσης στη σειρά διαδοχής του Βρετανικού θρόνου, ως τρισέγγονη του βασιλιά Εδουάρδου Ζ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1971 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρικσοσπιτάλετ στο Όσλο, κόρη του Διαδόχου Πρίγκιπα Χάραλντ και της Διαδόχου Πριγκίπισσας Σόνια. Την στιγμή της γέννησής της, δεν ήταν γραμμή διαδοχής του θρόνου, επειδή μέχρι το 1990 μόνο τα αρσενικά μέλη μπορούσαν να κληρονομήσουν το νορβηγικό θρόνο (Σαλικός νόμος).

Η Βάφτιση της έγινε λίγους μήνες μετά τη γέννησή της. Νονοί της ήταν ο παππούς της βασιλιάς Όλαφ Ε΄ της Νορβηγίας, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Σουηδίας, Ο Κόμης Φλέμινγκ Βάλντεμαρ του Ρόζενμποργκ, η θεία της Πριγκίπισσα Ράγκνχιλντ της Νορβηγίας, η γιαγιά της Ντάγνι Χάραλντσεν, ο θείος Χάακον Χάραλντσεν, ο Νιλς Γιόργκεν Άστρουπ και η Ίλμι Ρίντερβολντ.

Ο πρώτος γάμος

Στις 24 Μαΐου 2002 η Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα παντρεύτηκε τον συγγραφέα Άρι Μπεν στο Τρόντχαϊμ, το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες:

-την Ματθίλδη Αγγελική (2003-)
-την Λία Ισιδώρα (2005-)
-την Έμμα Ταλλούλα (2008-)



Στις 5 Αυγούστου 2016, το Βασιλικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα και ο Άρι Μπεν χωρίζουν και ξεκινούν τις διαδικασίες διαζυγίου, αλλά θα έχουν κοινή επιμέλεια των τριών παιδιών τους.

Χώρισαν επισήμως το 2017.

Το διαζύγιο είναι το πρώτο στη σύγχρονη ιστορία της Βασιλικής Οικογένειας της Νορβηγίας.

Ο Ari Behn αυτοκτόνησε την ημέρα των Χριστουγέννων το 2019, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο έρωτας με τον σαμάνο, Ντούρεκ

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2019 η πριγκίπισσα Märtha Louise αποκάλυψε τη σχέση της με τον σαμάνο, Ντούρεκ Βέρετ, ενώ τον Ιούνιο του 2021 ανακοίνωσε τον αρραβώνα της.

Οι Νορβηγοί βέβαια δεν ενθουσιάστηκαν με την επιλογή αυτή της royal.

Βλέπετε ο 49χρονος καλός της είναι μαύρος και κατάγεται από την Αϊτή, τη Νορβηγία και την Ινδία.

Εργάζεται ως πνευματικός θεραπευτής στο Λος Άντζελες, και έχει γεννηθεί στην κοντινή πόλη Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Ο εναλλακτικός βασιλικός γάμος της χρονιάς

Στις 31 Αυγούστου η πριγκίπισσα της Νορβηγίας παντρεύτηκε τον αγαπημένο Ντούρεκ, έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο γραφικό χωριό Geiranger, γνωστό για τα εντυπωσιακά φιόρδ του.

Ο γάμος ήταν λαμπερός και αντισυμβατικός, με καλεσμένους από τον χώρο των social media, της τηλεόρασης και φυσικά royals.

Η γαμήλια τελετή έγινε σε μια μεγάλη λευκή σκηνή σε ένα καταπράσινο γκαζόν, και περιλάμβανε παραστάσεις από Νορβηγούς και Αμερικανούς καλλιτέχνες, μια χορωδία γκόσπελ και έναν τραγουδιστή που εκπροσωπούσε τους αυτόχθονες Σάμι της Νορβηγίας.

Από royal καλεσμένους, παρόλο που πολλοί έλεγαν ότι δεν θα παραβρεθούν, λόγω της αντισυμβατικότητας του ζευγαριού, τους είδαμε όλους. 

Εκεί ήταν ο πατέρας της, ο 87χρονος Βασιλιάς Χάραλντ, μαζί με τη Βασίλισσα Σόνγια και ο αδελφός της, ο διάδοχος Πρίγκιπας Χάακον.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα σης Νορβηγίας με τον γιο τους Χάακον, την σύζυγό του και τα εγγόνια τους

Η Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ φορούσε ένα εντυπωσιακό, τιμώντας μια σχεδιάστρια μόδας από την Νορβηγιά, την Tina Steffenakk Hermansen.

Το νυφικό της ήταν maxi, με ανοιχτό ντεκολτέ και κεντημένα μικρά λουλουδάκια πάνω!

Η τιάρα της ήταν γεμάτη διαμάντια και τα μαλλιά της τα είχε αφήσει κάτω σε χαλαρές μπούκλες.

Το μακιγιάζ της ήταν διακριτικό και λαμπερό!

Διαβάστε ακόμα: Γάμος για την Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας & τον Σαμάνο, Ντουρέκ: Το πάρτι με το χαβανέζικο theme & το ξέφρενο γλέντι του ζεύγους (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Η Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας παντρεύτηκε τον σαμάνο της καρδιάς της – Η μαγευτική τελετή & το νεραϊδένιο νυφικό – Ποιοι royals «έδωσαν» το παρών (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Το royal styling στον γάμο της Πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας: Με πορτοκαλί εντυπωσιακό φόρεμα, η Βικτωρία της Σουήδιας, πιο απλή η Σοφία & με Valentino, η Μέτε Μάριτ (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ