Top woman η Σοφία Ασουμανάκη: Η Ελληνίδα που έσπασε για δεύτερη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ στην κλειστή κωπηλασία

Τη Σοφία Ασουμανάκη  κατάφερε να κάνει το όνομά της γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βρέθηκε για πρώτη φορά σε πισίνα στα δύο της χρόνια και στη συνέχεια ασχολήθηκε σοβαρά με την κολύμβηση, κερδίζοντας ακόμη και πανελλήνια πρωτιά στο ελεύθερο.  Πριν τρια χρόνια, η Σοφία Ασουμανάκη, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κωπηλασία. Στο βιογραφικό της έκτοτε σημείωσε πολλές και σημαντικές επιτυχίες που της εξασφαλίζουντο διαβατήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Ωστόσο, το 2015 ήταν η τυχερή χρονιά της, καθώς κατάφερε να σπάσει δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στην κλειστή κωπηλασία, στο αγώνισμα των 2 χιλιομέτρων. 

Τι είναι η κλειστή κωπηλασία; Πρόκειται για μια νέα τάση στον αθλητισμό που προσελκύει τόσο τους νέους όσο και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, η οποία δίνει βάρος στο κωπηλατικό μηχάνημα των γυμναστηρίων και δεν χρειάζεται το υγρό στοιχείο για την καθημερινή προπόνηση. Στους αγώνες δεν συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες κωπηλάτες αλλά και νέοι που ασκούνται καθημερινά. 

Το παγκόσμιο ρεκόρ που έσπασε κατάφερε να κάνει το όνομά της γνωστό στην Αμερική. Η ίδια, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, εξομολογείται πως  της φαίνεται αδιανόητο να έχει κατακτήσει μετάλλια στην κλασική κωπηλασία και ξαφνικά να ασχολούνται όλοι μαζί μου επειδή βγήκα πρώτη σε ένα αγώνισμα που απλώς έχει γίνει μόδα. 

Πριν λίγες μέρες καταφερε να επαναλάβει το κατόρθωμά της. Αυτή τη φορά εδώ στην Ελλάδα. Ωστόσο, προτεραιότητα για την ίδια δεν έιναι άλλη από το να τελειώσει τις σπουδές Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. «Μετά βλέπουμε. Είμαι μικρή και είναι νωρίς για ξενιτεμούς. Εχω μάθει άλλωστε ότι τα πάντα στη ζωή είναι θέμα σωστού timing. Iσως μια μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες να μπορεί να πραγματοποιηθεί την εποχή που θα κάνω μεταπτυχιακά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ