Χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στους Μεσογειακούς για τον Κώστα Μπανιώτη !

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Κώστα Μπανιώτη που κόντεψε να φτάσει στον…ουρανό και με άλμα στα 2.34 μέτρα πήρε εύκολα το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Κώστα Μπανιώτη που κόντεψε να φτάσει στον…ουρανό και με άλμα στα 2.34 μέτρα πήρε εύκολα το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στους Μεσογειακούς Αγώνες.



Πρόκειται σαφέστατα για μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις σε αυτούς τους αγώνες, όχι μόνο από πλευράς Ελλήνων, με τον πρωταθλητή μα από την Κομοτηνή να διεκδικεί ακόμα και το πανελλήνιο ρεκόρ του Παπακώστα (2.36μ.), όπως γράφει το tanea.gr.

Μπορεί να μην τα κατάφερε αλλά είναι πλέον και με τη βούλα ο δεύτερος κορυφαίος άλτης όλων των εποχών στη χώρα μας.

Το υψηλό όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας ήταν 2.31μ. αλλά ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου το είχε για…προθέρμανση.

Έκανε φυσικά ατομικό ρεκόρ (συντρίβοντας το 2.28μ. που είχε), πέτυχε ρεκόρ αγώνων για τους Μεσογειακούς ενώ αυτή ήταν και η τρίτη καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπανιώτης άρχισε τις προσπάθειές του από τα 2.15μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όπως και το 2.21 που ακολούθησε. Χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τα 2.24μ., ενώ από εκεί και πέρα, αφήνοντας τα 2.26, ανέβασε τον πήχη στα 2.28μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη βγάζοντας ουσιαστικά νοκ άουτ τον βασικό του αντίπαλο για την πρωτιά, τον Γάλλο Φαμπρίς Σεν Ζάν ο οποίος απέτυχε και στις τρεις προσπάθειές του στο αντίστοιχο ύψος.

Ο Ιταλός Σιλβάνο Τσεζάνι πέρασε με την δεύτερη και έμεινε να κυνηγάει τον Έλληνα πρωταθλητή αλλά μάταια. Επιδόθηκε ουσιαστικά σε ένα παιχνίδι τακτικής περιμένοντας τον Μπανιώτη που πέρναγε τα ύψη για πλάκα (με την πρώτη τα 2.30μ. και τα 2.32μ.). Όταν πέρασε – με τη δεύτερη – και τα 2.34μ. ο Ιταλός αποφάσισε να αρχίζει και πάλι τις προσπάθειές του αλλά απέτυχε τρεις φορές μένοντας πολύ πίσω (στο ασημένιο μετάλλιο) με 2.28μ.

Στον τελικό μετείχε και ο Αντώνης Μάστορας που με 2.21μ. πήρε την 5η θέση.

Μετάλλιο (χάλκινο) πήρε και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η Ελληνίδα δρομέας, με χρόνο 1:41:53 ανέβηκε στο τρίτο καλί του βάθρου.

Ασημένιο στην ιστιοπλοϊα

«Άγγιξαν» το χρυσό μετάλλιο οι Μάντης και Καγιαλής το οποίο έχασαν μόλις για ένα βαθμό ποινής, μένοντας τελικά στη δεύτερη θέση στην ιστιοπλοϊα και στην κατηγορία στα 470. Το ελληνικό πλήρωμα είχαν 31 βαθμούς ποινής έναντι 30 των Κροατών Μάρενιτς/Φαντέλα που κατέκτησαν το χρυσό. Το δεύτερο ελληνικό σκάφος αποτελούμενο από τους Ορφανό/Παπουτσόγλου κατετάγη 5ο με 41 βαθμούς ποινής.

Στις άλλες ελληνικές συμμετοχές και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών οι Κραβαριώτη και Παπαδοπούλου ήταν 4ες με 34 βαθμούς, ενώ οι Στεφανουδάκη με την Κλωναρίδου ήταν 7ες με 52 βαθμούς ποινής.

Στα Laser των ανδρών ο Αντώνης Μπουγιούρης τερμάτισε 5ος με 65 βαθμούς, ενώ 11ος ήταν ο Νίκος Χρυσός με 97 βαθμούς. Τέλος, στα Laser των γυναικών, η Αντωνία Ψωμά κατετάγη 8η με 67 βαθμούς ποινής και η Μαρία Βλάχου 9η με 78 βαθμούς.

Νέο μετάλλιο στη σκοπόβολή

Νέα σημαντική επιτυχία στη σκοποβολή με τον Ευθύμη Μίτα να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του σκίτ. Ο πρωταθλητής μας αν και είχε μπει ως 4ος στον τελικό, κατάφερε να πλασαριστεί στην τριάδα των μεταλλίων και να βρεθεί στο βάθρο που είχε έντονο ελληνικό χρώμα αφού το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Κύπριος Γιώργος Αχιλλέως (το χρυσό πήρε ο Ιταλός Λουίτζι Αγκοστίνο Λόντε).

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Νίκος Μαυρομμάτης, ο οποίος κατετάγη 10ος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ