Φεστιβάλ Σερίφου 2013: Μανώλης Φάμελλος, Κατερίνα Πολέμη, Γιώργος Καζαντζής- Ανδρέας Καρακότας

Το Φεστιβάλ Σερίφου 2013 ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο Θέατρο της Κάτω Χώρας, έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ένα κοίλο κτισμένο στην πλαγιά του νησιού, μοναδικό για την απεριόριστη θέα του στο Αιγαίο...

Το Φεστιβάλ Σερίφου 2013 ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο Θέατρο της Κάτω Χώρας, έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ένα κοίλο κτισμένο στην πλαγιά του νησιού, μοναδικό για την απεριόριστη θέα του στο Αιγαίο...



Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, ο Μανώλης Φάμελλος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Σερίφου με τη συναυλία ‘Τι υπάρχει πιο πέρα;’.

‘Τι υπάρχει πιο πέρα;’ …Υπάρχει μια σειρά τραγούδια, η καινούργια δισκογραφική δουλειά του Μανώλη Φάμελλου, που θα παρουσιαστεί  για πρώτη φορά ζωντανά από το δημιουργό της! Ο εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης μάς ξεναγεί μουσικά  στους σκοτεινούς διαδρόμους του μέλλοντος, ένα μέλλον που κρύβεται, συνήθως, στις ρωγμές του παρελθόντος. Στην παράσταση συμμετέχει και ο νέος τραγουδοποιός Γιώργος Perou, του οποίου ο πρώτος δίσκος του "Δύο Κόσμοι" μόλις κυκλοφόρησε.
Οι δυο  καλλιτέχνες θα παίξουν μαζί αρκετά γνωστά τραγούδια αγαπημένων τους δημιουργών… Οι ενορχηστρώσεις τους, προσπαθώντας πάντα να δώσουν έμφαση στην ουσία, είναι απλές και λιτές, βασισμένες σε ακουστικά όργανα ώστε να αναδεικνύουν τα βασικά συστατικά των τραγουδιών.

Μανώλης Φάμελλος: κιθάρες, μαντόλα, γιουκαλίλι, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Γιώργος Perou: Ακουστική κιθάρα, κιθαρόνι, μαντόλα, γιουκαλίλι, φωνητικά, τραγούδι

Μανώλης Φάμελλος
‘Τι υπάρχει πιο πέρα;’
Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, στις 9.15 το βράδυ
Θέατρο Κάτω Χώρας, Σέριφος
Γενική είσοδος: 10 €




Την Πέμπτη 1 Αύγουστου 2013, η Κατερίνα Πολέμη και το Swing-o-Brazilian Quartet εμφανίζονται για μια βραζιλιάνικη βραδιά, γεμάτη Gypsy Swing

Η Κατερίνα Πολέμη με την κιθάρα της θα ερμηνεύσει αγαπημένα βραζιλιάνικα και jazz κομμάτια, ιδιαίτερες gypsy διασκευές ελληνικών τραγουδιών, αλλά και τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο "Spread the Music Not the Name". Το στιλ της; Θεατρικό Gypsy Swing. Μαζί της, σε αυτό το ξέφρενο γλέντι, ξεχωριστοί Έλληνες μουσικοί.
Από βραζιλιάνα μητέρα και πατέρα Έλληνα, η Κατερίνα τιμά τις ρίζες της. Πέρυσι, έκανε την πρώτη εμφάνισή της στο χώρο του ελληνικού θεάτρου, γράφοντας μουσική για την παράσταση "Ευρυδίκη", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου,  ενώ  φέτος, συνθέτει τη μουσική για την ταινία “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη.

Κατερίνα Πολέμη: τραγούδι, κιθάρα
Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος: ντραμς
Στέλιος Χατζικαλέας: τρομπέτα

Κατερίνα Πολέμη και Swing-o-Brazilian Quartet
Gypsy Swing και βραζιλιάνικη βραδιά
Πέμπτη 1 Αύγουστου 2013, στις 9.15 το βράδυ
Θέατρο Κάτω Χώρας, Σέριφος
Γενική είσοδος: 10 €




Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, ο Γιώργος Καζαντζής και ο Αντρέας Καρακότας παρουσιάζουν τη συναυλία ‘Εκτός από τα «forte» υπάρχουν και τα «piano»!’.

Ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής σε μία συναυλία, όπου πέρα από τα «forte» θα ακουστούν  και τα «piano» της μουσικής! Όλα όσα χάνονται, αν και είναι το αλάτι της Μουσικής, μέσα στη φασαρία και τις άγονες εντάσεις: οι παύσεις, οι ανάσες των τραγουδιστών, το τρίξιμο του δοξαριού στη χορδή, το πάθος του μουσικού! Ο Ανδρέας Καρακότας (τελευταίος τραγουδιστής του Χατζιδάκι και ερμηνευτής τραγουδιών του Γιώργου), μας ταξιδεύει με την εξαίσια φωνή του, ενώ η Ναντίνα Κυριαζή και η Δέσποινα Σκέντου συμπληρώνουν με την αισθαντικότητά τους τη μουσική πανδαισία!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και νεότερων δημιουργών.

Γιώργος Καζαντζής: πιάνο
Αντρέας Καρακότας: τραγούδι
Κώστας Ματσίγκος: κιθάρες, μαντολίνο
Δέσποινα Σκέντου: βιολί, τραγούδι
Ναντίνα Κυριαζή: τραγούδι

Γιώργος Καζαντζής
Αντρέας Καρακότας
‘Εκτός από τα «forte» υπάρχουν και τα «piano»!’
Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, στις 9.15 το βράδυ
Θέατρο Κάτω Χώρας, Σέριφος
Γενική είσοδος: 10 €


Προπώληση εισιτηρίων:
·    καφέ «Άνεμος» (Λιβάδι),
·    καφέ «στου Στράτου» (Χώρα)
·    στην είσοδο του θεάτρου (μια ώρα πριν την παράσταση)
·    στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.serifosfestival.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ