Θερμό χειροκρότημα για Γουίλεμ Νταφόε και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στην πρεμιέρα του «The Old Woman» χθες στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Ηταν αναμενόμενο: το ολόθερμο και παρατεταμένο χειροκρότημα που χάρισε στον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και τον Γουίλεμ Νταφόε το αθηναϊκό κοινό το βράδυ της 18ης Ιουλίου ήρθε να επιστεγάσει με τον πιο ταιριαστό τρόπο το  πλέον αναμενόμενο  γεγονός του εφετινού πολιτιστικού Καλοκαιριού.

Ηταν αναμενόμενο: το ολόθερμο και παρατεταμένο χειροκρότημα που χάρισε στον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και τον Γουίλεμ Νταφόε το αθηναϊκό κοινό το βράδυ της 18ης Ιουλίου ήρθε να επιστεγάσει με τον πιο ταιριαστό τρόπο το  πλέον αναμενόμενο  γεγονός του εφετινού πολιτιστικού Καλοκαιριού.



Ο λόγος για την «Γριά» («The Old Woman), την νέα παράσταση του Μπομπ Γουίλσον, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του ρώσου συγγραφέα Δανιήλ Χαρμς, ο οποίος βρήκε τον θάνατο σε γκουλάγκ σε ηλικία 36, μόλις, ετών, στην διάρκεια της σταλινικής περιόδου. Εξαιρετικά έντονο το ενδιαφέρον του κοινού για τις παραστάσεις που θα κορυφωθούν στις 21 Ιουλίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών- στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών- ενώ το αποτέλεσμα δικαίωσε και με το παραπάνω τις προσδοκίες…

Η παράσταση άρχισε γύρω στις 21.15 με τους δύο σταρ πρωταγωνιστές να εμφανίζονται όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ: δυο φιγούρες που παρέπεμπαν σε κλόουν- ιδανικοί ερμηνευτές του σκοτεινού, ειρωνικού, παραληρηματικού, κάποιες φορές κόσμου του ρώσου συγγραφέα. Βλέποντας κανείς το θέαμα, μπορούσε πράγματι να κατανοήσει την δήλωση του Μπαρίσνικοφ λίγο πριν από τις πρόσφατες παραστάσεις του έργου στο Φεστιβάλ του Μάντσεστερ σύμφωνα με την οποία οι πρόβες για το εγχείρημα τον κούραζαν περισσότερο από το να χόρευε μια ολόκληρη ημέρα.

Επρόκειτο στ΄αλήθεια για ένα απαιτητικό, από σωματικής πλευράς, ανέβασμα: κομψό, υψηλής αισθητικής με τις ισχυρές δόσεις χιούμορ να εξισορροπούνται από τις αντίστοιχες στιγμές συγκίνησης. Σημαντικό  «ατού» της παράστασης οι φωτισμοί του Μπομπ Γουίλσον οι οποίοι, σε συνδυασμό με την μουσική και τους «μεγεθυμένους» ήχους από διάφορα αντικείμενα επί σκηνής _ ένα ρολόι, μια μασέλα, ένα γάντι κ.α_  δημιουργούσαν εντυπωσιακές εναλλαγές διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Συχνές επαναλήψεις του ίδιου θέματος, προτάσεις που ακούγονταν στα ρωσικά και δυνατές εικόνες συμπλήρωσαν τον «καμβά» δημιουργώντας ένα εξαιρετικά γοητευτικό αποτέλεσμα.



O Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ενώ αποχωρεί από την αίθουσα, πίσω του ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Γ. Λούκος συνομιλεί με την δημοσιογράφο Ελένη Μπίστικα.



Την πρεμιέρα της παράστασης παρακολούθησαν αρκετοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής. Ανάμεσά τους ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες κ.α. Τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις έχουν εξαντληθεί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ