Γενέθλια Κλίντον σήμερα με ρετρό βίντεο: Στις Βρυξέλλες με Ανδρέα Παπανδρέου και ρεπόρτερ Ρουσόπουλο - Η μή ομολογιά της σχέσης του με την Λεβίνσκι - Η κοινή συνέντευξη με Χίλαρυ! (φωτό - βίντεο)

Ο Ουίλλιαμ Τζέφερσον "Μπιλ" Κλίντον γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1946 και υπήρξε ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1993 μέχρι το 2001!




Πριν από 18 χρόνια στις 10-1-1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου αναλάμβανε την Προεδρία της Ε.Ε και συναντούσε τον Μπιλ Κλίντον στις Βρυξέλλες για τη γιουγκοσλαβική κρίση στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.



Το διασημότερο βίντεο και το διασημότερο... ψέμμα!














Μίνι βιογραφικό

Ο Ουίλλιαμ Τζέφερσον "Μπιλ" Κλίντον (γεννήθηκε William Jefferson Blythe III στις 19 Αυγούστου 1946) είναι Αμερικανός πολιτικός ο οποίος χρημάτισε 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1993 μέχρι το 2001. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα Προέδρου σε ηλικία 46 ετών, ήταν ο τρίτος νεότερος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ανήλθε στο αξίωμα στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, και ήταν ο πρώτος πρόεδρος από τη γενεά των baby boomers. Ο Κλίντον έχει περιγραφεί ως Νέος Δημοκρατικός. Πολλές από τις πολιτικές του αποδίδονται στην κεντρώα φιλοσοφία διακυβέρνησης του Τρίτου Δρόμου.

Γεννημένος και αναθρεμμένος στο Αρκάνσας, ο Κλίντον έγινε μαθητικός ηγέτης και δεξιοτέχνης μουσικός. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν όπου ήταν μέλος των αδελφοτήτων Phi Beta Kappa και Kappa Kappa Psi και κέρδισε Υποτροφία Ρόουντς για να παρακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι νυμφευμένος με την Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, η οποία είναι Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2009 και ήταν Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης από το 2001 μέχρι το 2009. Αμφότεροι οι Κλίντον έλαβαν πτυχία νομικής από τη Νομική Σχολή του Γέιλ, όπου συναντήθηκαν και άρχισαν να έχουν σχέσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ