Viva Pele: Ο βραζιλιάνος... μάγος της μπάλας γίνεται ταινία στο Χόλυγουντ!‏

Ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου σε φυσικούς χώρους της Βραζιλίας τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας «Pele» η οποία θα ασχολείται με ένα μέρος του βίου του βραζιλιάνου άσο του ποδοσφαίρου Εντισον Αράντες Ντο Νασιμέντο ο οποίος στις 23 Οκτωβρίου γίνεται 73 ετών.

Ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου σε φυσικούς χώρους της Βραζιλίας τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας «Pele» η οποία θα ασχολείται με ένα μέρος του βίου του βραζιλιάνου άσο του ποδοσφαίρου Εντισον Αράντες Ντο Νασιμέντο ο οποίος στις 23 Οκτωβρίου γίνεται 73 ετών.



Βραζιλιάνικο το θέμα αλλά αμερικανική η παραγωγή. Η ταινία χρηματοδοτείται από την ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής Seine Pictures, η οποία εξασφάλισε τα δικαιώματα της ζωής του Πελέ από την Sports Licensing International B.V. Την παραγωγή της ταινίας ωστόσο, έχει αναλάβει η Imagine Entertainment του έμπειρου αμερικανού παραγωγού Μπράιαν Γκρέιζερ («Κώδικας Ντα Βίντσι», «American gangster» κ.α.) ο οποίος δηλώνει μεγάλος φαν του Πελέ. «Ανέκαθεν με έλκυε η εξερεύνηση μιας ιδιοφυίας» είπε ο Γκρέιζερ. «Και ο Πελέ είναι μια ιδιοφυία γιατί κατάφερε να εμπνεύσει ένα ολόκληρο έθνος.» Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ιστορία της ταινίας θα εστιάζει στα πρώτα βήματα του βραζιλιάνου άσου ο οποίος το 1958 ανέβηκε στους ουρανούς όταν σε ηλικία μόλις 17 χρονών, φορώντας την φανέλα της εθνικής Βραζιλίας σκόραρε το νικητήριο γκολ για την πρώτη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. tovima.gr



Οι νεαροί βραζιλιάνοι ηθοποιοί Κέβιν ντε Πάουλα και λεονάρντο Λίμα Καρβάλο θα υποδυθούν τον Πελέ στις ηλικίες 13-17 και 10 αντιστοίχως, ενώ ο αμερικανός Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο θα υποδυθεί τον Φεόλα, προπονητή της εθνικής ομάδας Βραζιλίας στο μουντιάλ του 1958. Στη δημιουργική ομάδα της ταινίας ανήκει ο διευθυντής φωτογραφίας Μάθιου Λιμπατίκ («Iron man», «Μαύρος κύκνος») ο σκηνογράφος Ντόμινικ Γουότκινς («Η Χιονάτη και ο κυνηγός», «Στη σκιά των κατασκόπων»), ενώ στην σκηνοθεσία της ταινίας βρίσκουμε τους αδελφούς Μάικλ και Τζεφ Ζίμπαλιστ στην πρώτη, μεγάλη δημιουργική τους προσπάθεια.



Οι αδελφοί Ζίμπαλιστ είναι οι σκηνοθέτες και παραγωγοί της σειράς «The two Escobars» που διανεμήθηκε από την εταιρία Ντίσνεϊ. Είναι πάντως γεγονός ότι ο Μπ. Γκρέζερ είναι ένας από τους παραγωγούς του Χόλιγουντ που ενδιαφέρεται για προσωπικότητες του αθλητισμού. Αυτές τις μέρες προβάλλεται στις αίθουσες η ταινία του Ρον Χάουαρντ «Rush» η οποία αναφέρεται στην θρυλική μονομαχία των οδηγών της Formula 1 Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ, ενώ ο ίδιος σκηνοθέτης είναι γυρίσει το «Cinderella man» με τον Ράσελ Κρόου στον ρόλο του αληθινού πυγμάχου Τζιμ Μπράντοκ. Και οι δυο ταινίες είναι παραγωγές του Γκρέιζερ.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η σχέση του Πελέ με τον κινηματογράφο δεν ήταν εξίσου δημιουργική με εκείνη στα γήπεδα. Αν και το ποδοσφαιρικό ταλέντο του φάνηκε στην «Μεγάλη απόδραση των 11» του Τζον Χιούστον, το υποκριτικό του ήταν μετριότατο ,κάτι που απέδειξε …περίτρανα και στο «The football kid». Μια από τις ελάχιστες ταινίες στις οποίες έχει παίξει στην δεκαετία του 1980.

Download Video as MP4

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ