Πέθανε η Regine: Η «βασίλισσα της νύχτας» στο Παρίσι με τα θρυλικά nightclubs (φωτό & βίντεο)

Κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η Γαλλίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και αυτοαποκαλούμενη εφευρέτης της ντισκοτέκ, Regine.

Η σταρ πέθανε ειρηνικά στις 11:00 τοπική ώρα (09:00 GMT) την Κυριακή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εγγονή της Daphne Rotcajg.

«Η βασίλισσα της νύχτας έφυγε», ανέφερε ο φίλος της Regine, Pierre Palmade (Πιερ Παλμάντ), σε δήλωση εκ μέρους της οικογένειας της.

Ανάρτηση για τον χαμό της έκανε και η Βελγίδα σχεδιάστρια μόδας Diane von Furstenberg η οποία δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία και έγραψε στο post:

Au Revoir Regine ❤️?❤️ Βασίλισσα της νύχτας… έζησε σχεδόν έναν αιώνα… τραγουδώντας, χορεύοντας, κάνοντας τους ανθρώπους να διασκεδάζουν στα νυχτερινά σου κέντρα σε όλο τον κόσμο! Μια μαχήτρια… φίλη μου… αντίο ???Αναπαύσου εν ειρήνη».

Βασίλισσα της νύχτας

Ο ισχυρισμός της Regune ότι εφηύρε τη ντίσκο προέρχεται από το πρώτο νυχτερινό κέντρο που άνοιξε η ίδια στο Παρίσι τη δεκαετία του 1950.

Ο χώρος, που είχε πικάπ και DJs, διέφερε από τους χώρους χορού με τζουκ μποξ, που ήταν συνηθισμένοι εκείνη την εποχή.

Αυτό το στυλ νυχτερινού κέντρου «έπιασε» και αργότερα έγινε μια αυτοκρατορία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την τραγουδίστρια, η οποία απέκτησε 22 κλαμπ σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Ρίο ντε Τζανέιρο, έως την Κουάλα Λουμπούρ.

Η Regine, της οποίας το πλήρες όνομα ήταν Regine Zylberberg, "είχε τα αστέρια όλου του κόσμου να χορεύουν στα νυχτερινά της μαγαζιά"ανέφερε ακόμα ο κ. Palmade, σύμφωνα με το bbc.com.

Επίσης είπε ότι το όνομα της Regine  «έγινε συνώνυμο με τις τρελές νύχτες που κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες» και πώς η ίδια η τραγουδίστρια «ήταν στην πίστα μέχρι το κλείσιμο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Javier (@javibal)

Η Regine πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές ταινίες, όπως το «Robert and Robert», σε σκηνοθεσία Claude Lelouch και το «My New Partner» του Claude Zidi.

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε από Πολωνό-Εβραίους γονείς στις Βρυξέλλες το 1929. Στα παιδικά της χρόνια, αναγκάστηκε να κρυφτεί από τους Ναζί στην κατεχόμενη Γαλλία.

Ο πατέρας της Joseph διηύθυνε αυτό που η Regine περιέγραψε ως «ένα εβραϊκό καφέ της εργατικής τάξης». Αυτό, είπε, την ώθησε να θελήσει να αποκτήσει τον δικό της χώρο, όπου θα επέλεγε τους πελάτες της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FRIMAGOR (@frimagor)

Η σταρ είπε ε στο BBC το 2005 πώς δίδαξε στον πρώην βασιλιά Εδουάρδο Η' να χορεύει και αργότερα χόρεψε με τον Πρίγκιπα Κάρολο σε μια δεξίωση στην πρεσβεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ